Feesten met wiebel en kriebel

Recensie Feesten met Wiebel en Kriebel, Els Roeterdink

Feesten met wiebel en kriebel is een verrijking voor iedereen die met (groepen) kinderen werkt! Ook kan het boek gezinnen helpen met kinderen die hun energie af en toe even (extra) moeten kunnen ventileren.

Feesten met wiebel en kriebel

| auteur: Els Roeterdink | illustraties: Floortje Klinkenberg | uitgeverij: Droomvallei | hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Feesten met Wiebel en Kriebel

Inhoud

Wiebel is een vrolijk jongetje, met een wel heel bijzonder vriendje: Kriebel is paars, lief en hij woont op Wiebels schouder. Wiebel en Kriebel beleven samen tien vrolijke avonturen, waarbij je bijna niet stil kunt blijven zitten. Maar dat hóeft ook niet… De voorleesverhalen zijn om mee te bewegen! – Bron achterflap boek.

Dit boek is een vervolg op het boek: Op pad met Wiebel & Kriebel waarin ook 10 verhalen staan. Dit tweede deel bevat verhalen met het thema feesten. Deze gaan over feesten die gevierd worden in Nederland, van Sint Maarten tot Carnaval, maar ook de Kinderboekenweek en het Suikerfeest komen aan bod. Doordat de verhalen bewust uitnodigen tot bewegen, geeft dit het boek een unieke meerwaarde.

Uitgelichte Iillustraties

Feesten met wiebel en kriebel

Feesten met wiebel en kriebel

Persoonlijke Leeservaring

Sharon (23): Wat ben ik blij verrast zeg! Dit is echt een vrolijk, leuk en inspirerend boek.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de uitleg voorin het boek twee keer heb gelezen voordat ik begreep hoe dit boek in zijn werk ging. Maar toen ik het eenmaal begreep, wist ik gelijk dat dit een heel leuk boek zou worden.

Zelf heb ik ervaring met het werken met kinderen. Dit zorgde ervoor dat ik gelijk enthousiast werd over deze opzet. Ik zag gelijk de mogelijkheden en de uitkomsten die dit boek zouden kunnen bieden.

Dit boek is namelijk geen standaard (voor)leesboek. Feesten met wiebel en kriebel nodigt de kinderen uit om te bewegen en de energie die ze in het lichaam hebben kwijt te kunnen. Mocht je leerkracht zijn en de groep is extra druk; kan zich niet concentreren etc. Pak dit boek erbij en de kinderen zullen na afloop van wat extra beweging rustiger zijn en zich beter kunnen concentreren.

Wat ik een pluspunt vond is dat de feesten die behandeld worden in het boek actueel zijn en ook echt worden gevierd in Nederland. Ook vielen de kleurrijke afbeeldingen me op. De mooi uitgewerkte plaatjes zijn herkenbaar bij het verhaal; en maken gelijk duidelijk over welk feest het gaat.

Mijn conclusie

Dit boek is een verrijking voor iedereen die met (groepen) kinderen werkt. Denk hierbij aan leerkrachten van de onderbouw op basisschool, dramadocenten en bepaalde therapievormen. 

Daarnaast kan het boek ook gezinnen helpen met kinderen die hun energie af en toe even moeten kunnen ventileren. Luisteren naar een leuk verhaal krijgt zo een hele extra dimensie waarbij kinderen juist worden geactiveerd. Het is dus beslist geen boek vlak voor het slapen gaan, maar zeer geschikt voor door de dag heen.

Winactie Feesten met Wiebel en Kriebel gesloten

Namens de uitgeverij mag Onlybyme een exemplaar van dit activerende kinderboek weggeven met een winactie. Zowel (groot)ouders als professionals zijn welkom om deel te nemen aan de winactie.

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het kinderboek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 14 mei 2017 middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten