Toen werd het ineens echt reëel!

Het gaat werkelijk gebeuren: een eigen boek (althans een serieuze poging tot)…

…met een stok achter de deur!

stok achter de deur

Al maanden loop ik te dubben, te overleggen met een vriendin, stel ik vragen aan de uitgeverij in kwestie, stelde ik de uiteindelijke beslissing uit…. liet er weer wat tijd overheen gaan en kwam er weer op terug…., kortom ik liep in cirkeltjes.

Misschien herkenbaar voor anderen als je niet precies weet of je ‘iets’, wat je heel graag wilt, nu al moet doen, of nog even moet uitstellen. Met gelijk daarachter aan de vraag, als je dan besluit om het te doen, hoe je dat dan gaat vormgeven?

Een stok achter de deur helpt!

Althans bij mij. De uitgeverij heeft me tijdens het laatste overleg gevraagd om op een bepaald moment (deadline) een synopsis aan te leveren en de eerste 5.000 woorden op papier. Ze wil er serieus naar kijken, maar zolang ik blijf cirkeltjes draaien, komt er geen letter op papier en dat moest doorbroken worden. Vriendin had ook al meerdere malen aangegeven, dat ik moest gaan schrijven, maar met meerdere boeken (die nog geschreven moeten worden) in mijn hoofd, was enkel kiezen welke eerst al een uitdaging. De uitgeefster heeft me daarin een richting opgestuurd, waarvoor mijn dank.

Denkproces

Dan gaat je hoofd op hol. Richting bekend. Een deadline. Een doel. Nu nog de vorm. Dus zo ging mijn hoofd in sneltreinvaart, begon ik wat te tikken en nu dan ‘eindelijk’ onderweg naar die eerste zo belangrijke 5.000 woorden. De verhaallijn is bekend. De synopsis moet nog wel op papier, maar de concentratie ligt nu op dit moment bij het vinden van de juiste toon. Ondertussen is een lieve vriendin aan het meelezen en stuurt indien nodig bij, als het allemaal wat afdwaalt.

Het schrijven van een boek is, zo merk ik, heel wat anders dan het schrijven van een blog. Blogs eindigen veelal bij hooguit 1.000-1.300 woorden. Een boek begint daar pas. Maar al doende leert men. Als je iets echt graag wilt, leer je het vanzelf door te doen. Of niet en dan blijft het bij een droom.

Onderweg

Dat is alles wat ik nu echt kan melden. De volgende update indien de uitgeefster na 5.000 woorden en de synopsis nog steeds enthousiast is. Daarna zal er dan een nieuwe deadline volgen en een ruwe versie van een boek ontstaan. Maar eerst deadline 1, gelukkig heb ik nog heel even. 😉

 

Heb jij wel eens overwogen een boek te schrijven? Of heb je al een manuscript liggen zelfs? Uitgeefplannen? Ik ben benieuwd!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten