Ineens is het compleet helder! Dit gaat het worden!

Het voornemen is er al jaren, het schrijven van een eigen boek, maar wanneer doe je dat, wanneer ben je er ‘klaar’ voor?

Gezien mijn passie voor schrijven en het daaruit ontstaan van Onlybyme, is het altijd een groot gekoesterde wens geweest ooit zelf auteur te worden. Heel lang had ik excuses om het niet te doen. Faalangst en gedachten als: wie wil mijn schrijfsels überhaupt lezen, hielden me tegen. Maar toen de redenen om het wel te doen zich bleven opstapelen, besloot ik in het diepe te springen. Leren zwemmen of verzuipen zogezegd!

Het proces vooraf aan het schrijven begon. Een deel van het verhaal was al geruime tijd aanwezig, enkele elementen uit mijn eigen leven zouden als basis dienen, uiteraard met een flinke saus fantasie eroverheen. Vannacht was ‘het’ er ineens. De kapstok waar het hele verhaal aan zal worden opgehangen, openbaarde zich aan me. De routebeschrijving is compleet; het feitelijke schrijven kan beginnen!

eigen boek

Een eigen boek: Het begin is er!

Het werkdocument is aangemaakt, heeft een naam en een structuur van hoofdstukken gekregen. Een opbouw waarin ik al mijn woorden kwijt kan, die tezamen mijn eerste eigen boek gaan vormen. Het genre kan nog wijzigen, gezien het einde nog deels openligt. Vermoedelijk valt het onder de categorie roman, maar zeker geen zoetsappige ‘….en ze leefden nog lang en gelukkig‘.

Het onderwerp?

Een boek wat bij mijn weten een verhaal vertelt, wat nog niet op deze wijze is beschreven. Of althans nog nooit zo onder mijn aandacht is gebracht. Al zal er vast al een schrijver eerder het onderwerp hebben aangestipt, aangezien alle levensthema’s denk wel zijn beschreven door de vele auteurs die ons land en de wereld rijk is. Feitelijk wil ik (nog) niets kwijt over de inhoud, daarvoor is het nog veel te vroeg.

Het eerdere voornemen er een chicklit van te maken, heb ik vannacht laten varen. De inhoud is daarvoor nu ‘ineens’ te diep verankerd en vraagt om een andere aanpak. Het luchtige zou de kracht weghalen, die de verhaallijn nu heeft gekregen. Een totale draai die ik voor vannacht niet had durven vermoeden, maar die mij en de eventuele lezers zal verafschuwen of aanspreken. Beide is mogelijk. Een psychologische roman, met diepgang die de geest aan het werk zet.

Ik vermoed dat de uiteindelijke (bereide) lezer zal blijven zitten met vragen als: Zou dit werkelijk kunnen gebeuren met een mens? Zou iemand werkelijk hiertoe in staat zijn? Zou ik ook zo kunnen worden? Het zijn vragen die mij als schrijfster dermate boeien dat mijn geest nu de ruimte krijgt om deze te verwoorden in een fictief verhaal. Een boek wat jij wellicht ooit in je handen krijgt en overweegt te lezen.

Dit laatste is natuurlijk een onuitgesproken droom van alle (toekomstige) auteurs. Dus ook de mijne!

Wordt vervolgd.

 

 

Zelf ook een schrijfwens? Bekijk deze sites eens voor tips of inspiratie:

 

 

 

Comments

 1. Bianca Ronday says:

  Wat super gaaf dat je een eigen boek gaat schrijven. Ik ben benieuwd.

 2. annefleur3 says:

  Gefeliciteerd met uw beslissing. Schrijven is een talent van de auteur die ons wordt aangeboden in boekvorm. Schrijven is schilderen met woorden. Ik wens je heel veel succes.

 3. Gerda says:

  Spannend en ja ik wens je heel veel succes en hoop het boek als het klaar is dan ook te mogen lezen!! Ben er nu al zo benieuwd naar over wat voor verhaal het gaat worden! Maar vind het super dat je die stap hebt gezet om een boek te schrijven en ik hou wel van een boek waar je met vragen blijft zitten. Barbera weet je ook al wanneer het boek gaat verschijnen?

  1. Gerda says:

   en ja weer verkeerd..wat een oen ben ik toch dus Barbara..en zo moeilijk is je naam niet ..sorry voor het verkeerd schrijven.

 4. Carla says:

  Ik vind het superleuk dat je dit besluit hebt genomen en ik snap goed dat je niets ‘los’ wilt laten over ‘wat,, hoe, waar’…..Maar nieuwsgierig als ik ben; is het niet leuk om ons wel te laten weten hoe je dit precies aan pakt? Hoe zet je
  de structuur op, welk programma gebruik je (ywriter o.i.d.), maak je daarnaast aantekeningen, of verwerk je alles in het programma wat je gebruikt. En zo zijn er nog veel meer vragen te bedenken. Misschien vinden je volgers dit leuk, dan kan iedereen je volgen in je proces.in elk geval veel Succes!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.