Echte liefde vind je in de boekhandel Veronica Henry

Recensie Echte liefde vind je in de boekhandel

Inge: Ik heb dit verhaal gelezen met een rollercoaster van emoties. Ik heb gehuild, gelachen en heel Peasebrook in mijn hart gesloten.

Echte liefde

| auteur: Veronica Henry | uitgeverij: Boekerij | paperback en e-book | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Echte liefde vind je in de boekhandel

Inhoud

In echte liefde vind je in de boekhandel draait alles om de boekhandel Nightingale Books. In de jaren ’80 blijft Julius Nightingale alleen achter als jonge vader als zijn vriendin sterft in het kraambed. Emilia is een wolk van een dochter en Julius heeft alles voor haar over. Daarom besluit hij ook dat hij een radicale stap moet nemen om haar de best mogelijke toekomst te geven. Hij besluit een boekhandel te beginnen in een klein Engels dorpje genaamd Peasebrook en Nightingale Books is geboren.

Emilia groeit op als een gelukkige jonge vrouw die de wereld over reist. Als Emilia tweeëndertig is komt helaas haar vader te overlijden. Wat moet er nu gebeuren met Nightingale Books? Emilia heeft haar vader beloofd om de winkel voort te zetten. Is dat wel haalbaar? En is dat wel wat ze met haar leven wil?

De boekhandel blijkt het hart van Peasebrook te zijn, haar vader had altijd een luisterend oor voor iedereen. Er komen dan ook vele verhalen samen in Nightingale Books. Kan Emilia door alle liefhebbers van de boekhandel tegengehouden worden om de winkel te verkopen?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Veronica Henry heeft mij vanaf de allereerste bladzijde te pakken. Wat een prachtig hartverwarmend maar soms ook hartverscheurend verhaal is dit. Ik heb dit verhaal gelezen met een rollercoaster van emoties. Ik heb gehuild, gelachen en heel Peasebrook in mijn hart gesloten.

Het verhaal leest snel weg en als je eenmaal begonnen bent kun je het boek niet meer wegleggen. De schrijfstijl is vlot, de zinnen zijn niet ingewikkeld en het tempo is hoog. Toch weet de schrijfster heel goed de emoties over te brengen. Je leeft heel erg mee met de personages.

Ook zitten er vele onverwachte wendingen in. Er gebeurt iedere keer wel iets nieuws of er komen personages met elkaar in contact wat je niet verwacht van te voren. Dit vind ik sowieso erg goed beschreven in het verhaal, uiteindelijk hebben alle personages een relatie met Nightingale Books en zijn ze daardoor allemaal met elkaar verbonden.

De boekhandel vormt echt het hart van het verhaal. In het verhaal draait niet alles om de liefde, zoals de titel doet vermoeden, maar speelt wel een belangrijke rol. Niet alleen de liefde voor een partner maar ook de liefde voor je kinderen, vrienden en natuurlijk boeken. Ik ben in ieder geval verliefd geworden op dit boek.

Dit is dan ook het perfecte Valentijnscadeau om je Valentijn te overtuigen van alle liefde in de echte wereld en in de wereld van boeken!

Namens de uitgeverij mag Onlybyme met een winactie 2 exemplaren van deze roman aan liefhebbers weggeven. Voor boekenliefhebbers, zeker gezien het thema ‘de boekhandel’ een aanrader!

2x Winactie Echte liefde vind je in de boekhandel gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 26 februari middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten