Dorp in het donker

Recensie kinderboek Dorp in het donker

Dorp in het donker is naast als educatief kinderboek voor thuis ook uitermate geschikt voor het behandelen van het thema stroom op de basisschool! Zo wordt leren leuk!

Dorp in het donker

| auteur: Esther van der Ham | uitgeverij: Droomvallei | Hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Dorp in het donker

Inhoud

Paniek, grote paniek in het bos! De kabouters hebben last van stoomstoringen. De stroom valt uit op de meest vervelendste momenten. Ze zijn ten einde raad en vragen om hulp.

Wim de trol, Jo de heks en Broer en zus Max en Lola komen helpen. Echter lopen ze tegen een probleem aan, want wat is stroom? Waar komt het vandaan? Hoe wordt stroom opgewerkt? En hoe krijgen ze het voor elkaar dat de bewoners van het kabouterdorp genoeg stroom ontvangen?

Een educatief boek voor schoolkinderen waarin opnieuw Wim de trol en Jo de heks te hulp schieten. Eerder verschenen ze al in Het huis met griep waar ook het onderwerp duurzame energie centraal stond, met als onderwerp verwarming.

Voorbeelden van illustraties

Dorp in het donker 1    Dorp in het donker 2

Behandelde thema: Duurzame energie

Dit kinderboek is geschreven voor het lectoraat Smart Energy van het Expertisecentrum Duurzame Innovatie. Dit Expertisecentrum doet onderzoek naar duurzame energie. Ditmaal wordt het onderwerp stroom behandeld. Esther heeft op toegankelijke wijze weten te verwoorden wat stroom is, hoe je het opwekt, waar en hoe je het opslaat en welke manieren van stoom goed zijn voor het milieu.

Persoonlijke Beleving

Sharon (23): Dit boek heeft me echt versteld laten staan. Het is een speciaal boek, dat werd me gelijk duidelijk toen ik dit verhaal aan het lezen was. De niet alledaagse onderwerpen worden op zeer een duidelijke manier behandeld. De plaatjes zorgen ervoor dat kinderen de moeilijke termen beter begrijpen. Ook maken de afbeeldingen sommige dingen visueel; iets wat ik persoonlijk een pluspunt vind als beelddenker. 

Zelf heb ik al meerdere kinderboeken gelezen van Esther, waardoor ik gelijk de prettige manier van schrijven herkende, maar ook de zelfgemaakte illustraties die in dit verhaal zijn verwerkt.

Ik vind dit boek zeker een aanrader. Het is een kinderboek met een duidelijk thema, wat ervoor kan zorgen dat het niet voor iedereen geschikt is. Persoonlijk vind ik dat het duidelijke thema dit boek juist zo speciaal maakt. 

Dorp in het donker is naast als educatief kinderboek voor thuis ook uitermate geschikt voor het behandelen van het thema stroom op de basisschool! Zo wordt leren leuk!

Namens de uitgeverij mogen we een gezin of leerkracht blij maken met een exemplaar van dit zeer educatieve kinderboek! Zo wordt leren leuk!

Winactie Dorp in het donker

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het kinderboek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 2 juli middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten