dit is het boek voor ouders met een leven

Review: Dit is het boek voor ouders met een leven

dit is het boek voor ouders met een leven

Dit is het boek voor ouders met een leven

Geschreven door Barbara van Erp en Femke Sterken, die samen de drijvende kracht zijn achter de populaire website Me-to-We. Hun blogs zijn gebundeld in dit boek.

Beschrijving van de inhoud

Het boek gaat over de dagelijkse uitdagingen die moeders hebben bij het opvoeden van de kinderen, daarnaast nog een baan hebben én nog een leven buiten de kinderen en baan om. De beide dames weten de taferelen waar ze mee te maken krijgen op een humoristische manier weer te geven. De leuke dingen aan de kinderen, maar ook de minder leuke dingen komen aan de orde. Wat zijn de pluspunten van moeder zijn en wat valt je enorm tegen.

Voor veel moeders zal er waarschijnlijk (h)erkenning in zitten. Niet meer naar je favoriete restaurant gaan, veel plannen om naast de kinderen toch wat tijd voor je werk, jezelf en je partner te creëren. Hoe doe je dat, waar loop je tegenaan, waarom gaat het nooit zoals je gepland had? En het belangrijkste, hoe ga je daar mee om?

Naast de blogs zijn er ook een aantal lijsten ingevoegd over de meest uiteenlopend onderwerpen. Wat doet een aanstaande vader zoal verkeerd tijdens de bevalling, wat neem je mee naar het ziekenhuis (en dan niet de standaard uitgave die je overal kan vinden) tot het leed wat je vagina te verduren krijgt tijdens de bevalling (en of dat ooit nog goed komt). Lijsten met dagtripjes die met kinderen ook te doen zijn, vakantieadressen en wat je allemaal fout doet bij de eerste en onder controle hebt bij een eventueel tweede kindje.

Moeders die naast hun moederschap minder hoge eisen stellen aan hun eigen leven, en zeker moeders die bewust thuis zijn om hun eigen kind op te voeden, zullen dit boek waarschijnlijk met kromme tenen lezen. Redelijk wat voorvallen in het boek zullen voor hen geen (h)erkenning oproepen. Zij zullen de bladzijdes vol ongeloof omslaan en aan het einde van het boek denken: gelukkig is het hier niet zo.

Recensies lezers

De recensies zijn veelal positief te noemen door lezers die het boek al hebben aangeschaft. (bron: bol.com) De lezers die besluiten dit boek te willen lezen, behoren waarschijnlijk tot de doelgroep die het boek en de inhoud aanspreekt. Moeders die bewust thuisblijven voor de kinderen, geen carrière daarnaast ambiëren en het prima vinden dat de kinderen een groot deel van hun tijd opslokken, zullen wellicht minder snel dit boek uitkiezen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de inhoud?

Het boek ‘Dit is het boek voor ouders met een leven’ is o.a. verkrijgbaar bij bol.com. Er is daar tevens een inkijkexemplaar in te kijken, om de schrijfstijl te ervaren voor je besluit tot het aanschaffen.

 

Hardcover 364 pagina’s – september 2015 – Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar

Disclaimer: er is een reviewexemplaar door de Uitgeverij aan Onlybyme ter beschikking gesteld.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten