Diepzeedokter Diederik

Recensie Diepzeedokter Diederik, Leo Timmers

Het verhaal van Diepzeedokter Diederik zal de kinderen aanspreken omdat het voor de meesten interessant is om te weten wat er in de zee leeft.

diepzeedokter Diederik

| auteur: Leo Timmers | uitgeverij: Querido | Hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Diepzeedokter Diederik

Inhoud

Diepzeedokter Diederik is een ‘dieren’ arts die werkt in de zee. Elke keer duikt hij met zijn onderzeeër de oceaan in om andere dieren te gaan helpen. Van een zeepaardje dat slecht ziet tot een haai met kiespijn, niets is hem te gek. Dokter Diederik weet overal wel raad mee. Als opeens zijn onderzeeër kapot gaat, weet Dokter Diederik niet meer wat hij moet doen. Zit hij nu voor altijd vast in de oceaan?

Diepzeedokter Diederik 1

Behandelde thema’s: Elkaar helpen

In dit boek wordt het begrip ‘elkaar helpen’ behandeld. Op elke pagina komt dit onderwerp terug. Diepzeedokter Diederik helpt al zijn patiënten in de zee. De schrijver van dit boek heeft op een goede manier duidelijk weten te maken dat elkaar helpen een van onze waarden is. Het is vanzelfsprekend in onze maatschappij en dat maakt de schrijver op een goede manier duidelijk.

Persoonlijke Beleving

Sharon: Bij het open van dit boek viel mijn oog gelijk op de vrolijke en kleurrijke afbeeldingen. Simpel getekend, maar herkenbaar zodat je weet over welke zeedieren het verhaal gaat. Je fantasie gaat vanzelf draaien bij het zien van de afbeeldingen. 

Het boek zelf vind ik op een leuke manier in elkaar gezet. Het verhaal zelf zal de kinderen aanspreken omdat het voor de meeste interessant is om te weten wat er in de zee leeft. Het is iets wat de meeste niet kennen, waardoor het spannend wordt.

De geschreven tekst in het boek vond ik erg duidelijk. De korte zinnetjes maken het begrijpelijk voor de kinderen. Wat ik ook erg leuk vind is dat als kinderen net leren lezen, dit een boek is wat ze ook zelf uit de kast zullen pakken. Het zal opengeslagen worden en zorgen voor veel plezier.

Ik vind dit boek dan ook echt een aanrader om te lezen met je kinderen.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten