De demon van Felswyck

Recensie De demon van Felswyck

Inge: De demon van Felswyck is een aanvulling voor de Nederlandse Fantasy!

Een aanrader voor liefhebbers van dikke Fantasy boeken met aandacht voor veel details!

De demon van Felswyck

| auteur: Jürgen Snoeren | uitgeverij: L.S. Amsterdam | paperback en e-book | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie De demon van Felswyck (het eerste boek: Invocatie)

Inhoud

In Invocatie wordt kennis gemaakt met de bewoners, de politiek, de magie en de onrust in de stad Felswyck op het eiland Fels. In Felswyck is Feri bekend als een één van de beste dieven. Verder jaagt ze ook op krafters, magiegebruikers. Feri kan krafters namelijk aanvoelen.  Als ze de opdracht krijgt om in te breken in een laboratorium gaat het echter mis. Kephris, de eigenaar van het laboratorium en een krafter, keert namelijk eerder terug.

Gelukkig weet Feri te ontsnappen. Wel ziet ze eerst nog dat Kephris een demon oproept bestaande uit pure kraft. Kraft is een soort magie. Deze demon zal alle levens in Felswyck en de Westelijke Territoria bedreigen.

Er vallen vele slachtoffers. Echter wordt Feri kort na dit alles opgepakt door de mannen van de stamheer Fulco. Feri wordt gedwongen om Kephris op te sporen. Hij is namelijk de enige die de demon weer kan stoppen. Echter breekt er een burgeroorlog uit. Kan Feri Kephris nu ooit nog vinden en de demon laten verdwijnen?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Het boek start met drie prachtige kaarten die een goed overzicht geven van de Westelijke Territoria, het eiland Fels en Felswyck. Ik heb hier dan ook regelmatig gebruik van gemaakt om het overzicht te behouden. Daarna volgt een lijst met personages en uitleg over de Avienni en de Felswégan, oftewel uitleg over de politieke structuur. Deze lijst was erg bruikbaar en had ik ook zeker nodig.

In het begin van het boek komen namelijk veel personages aan bod waardoor je snel het overzicht kwijt raakt. Deze lijst biedt uitkomst omdat je snel even op kan zoeken welke rol het personage ook alweer speelt. Het verhaal komt dan ook wat moeilijk op gang.

Er worden heel veel personages geïntroduceerd en de spanning ontbreekt hier nog. Na ongeveer 200 bladzijdes komt het boek pas echt op gang en wordt het spannender.

De schrijver heeft een uitgebreide, redelijk trage schrijfstijl , met heel veel details. Hierdoor kun je je heel goed inleven en een goed beeld van de personages en wereld vormen. Hier moet je wel van houden anders raak je snel je aandacht kwijt. Ook wordt er vanuit verschillende personages het verhaal vertelt, deze omschakeling is niet altijd even duidelijk.

De hoofdstukken zijn redelijk lang terwijl er meestal niet veel gebeurt, maar alles wel tot in detail wordt omschreven. Echter wordt dit halverwege het verhaal, doordat er meer spanning in zit, wel beter. Door de schrijfstijl en het aantal personages is het wel een verhaal waar je je volledige aandacht bij moet houden anders is het moeilijk te volgen. Hier had ik dan ook soms wat moeite mee, ik kon er niet altijd mijn aandacht bijhouden. Het boek eindigt wel met een enorme cliffhanger waardoor ik toch eigenlijk wel wil weten hoe het verder gaat in deel twee.

Dit boek is een origineel fantasy verhaal. Als je van een uitgebreide schrijfstijl met veel details houdt en de tijd hebt om ervoor te gaan zitten is dit een aanrader. Het is zeker een aanvulling voor de Nederlandse Fantasy. 

 

Winactie De demon van Felswyck (het eerste boek: Invocatie) gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 29 januari middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram! (NIET VERPLICHT.)
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten