december
|

Dag November, Hallo December! Je bent er! Leuk!

December! Je bent er! Leuk! Ik heb er zin in!

Deze maand beginnen we met een persoonlijke blog… hoe ging november, want brengt december en heb ik al plannen voor komend jaar?

december

December: Gister was je er al, maar toen was ik er nog even niet… Helaas eindigde november anders dan gepland. Na het bezoeken van een indrukwekkend toneelstuk, besloot mijn nek totaal niet meer te willen. Pijn, pijn en nog eens pijn. De whiplash blessure kwam opzetten met dermate veel heftigheid dat werken, en vooral geconcentreerd schrijven niet mogelijk bleek. Pas woensdag begon de pijn af te nemen. Enkel had ik toen al dagen lang andere houdingen aangenomen om de nek en schouders zo veel mogelijk te ontlasten. Dat vond mijn onderrug duidelijk niet aangenaam. Vanaf dinsdag besloot deze dan ook maar mee te gaan doen met pijnklachten. Kortom, de nek werd minder, toen de onderrug nog…

Nu vrijdag 2 december kan ik weer ‘genoeg’ functioneren om weer rustig aan op te starten. Deze persoonlijke blog is een goed begin voor een nieuwe maand. November mocht dan een andere afsluiting hebben gehad dan gepland, met de verdere maand was weinig mis!

November bracht…

Wijsheid

Je blijft leren in het leven en deze november heeft me geleerd dat je soms best even gemist kan worden. Als blogger heb je soms het gevoel dat je er elke dag dient te zijn, althans ik zelf heb dat gevoel wel. Ziekte komt altijd onverwachts. Zo ook deze laatste week die ik had gepland vol activiteiten waar uiteindelijk weinig van terecht kwam. Accepteren en doen wat wel kan! Dat koste me even, maar nu ik me besef dat heel soms er niet zijn, ook mag is dat ergens wel een bevrijding. Natuurlijk is bloggen een grote hobby en passie, maar uiteindelijk zijn andere zaken zoals je gezondheid en gezin natuurlijk veel belangrijker. Weer eens met mijn neus op dat feit gedrukt worden, is dan ook welkom geweest!

Hulp

Als je niet meer kan en wordt gedwongen te accepteren dat dat een feit is, dan is er vaak meer hulp voorhanden dan je je beseft of vooral ook bereid bent aan te nemen. Al eerder had ik het aanbod gekregen van Sharon tot meer ondersteuning in de achtergrond, maar ik vond het moeilijk dit daadwerkelijk aan haar te vragen en ook vooral zelf te delegeren. Uiteindelijk heb ik toch een vraag bij haar neergelegd en het bleek voor haar een leuke extra bezigheid en ontlaste mij dermate dat ik rust kon nemen om mijn nek zo goed mogelijk te laten herstellen. Zo werden toch de winacties gesloten en komen diverse postbodes de winnaars de komende dagen iets leuks brengen. Win win situatie dus! Super bedankt Sharon!

Leesclubs bij Onlybyme

Deze maand kwam van een goede zakelijke relatie de vraag of ik er wel eens over had gedacht om op kleinschalige schaal leesclubs op te zetten in de persoonlijke lijn die Onlybyme hanteert? Nee was mijn antwoord, maar ik vond het idee zo leuk dat ik meteen besloot te handelen. Ik zette een Facebookgroep op “De Boekfanaten Club”, regelde een eerste boek ( Controle, van Esther van der Ham) voor een eerste leesclub en besloot ‘blind’ erin te springen. Zo ingewikkeld hoefde dat immers niet te zijn.

De reacties waren veel enthousiaster dan ik had durven vermoeden!

Dus zelfde dag een aankondiging en de leden namen heel snel toe, binnen enkele dagen al meer dan 100 leden en nog stijgt dit aantal langzaam door. Inmiddels is de eerste leesclub in volle gang, is de tweede inschrijving gesloten en gaat de volgende snel lopen en volgende week weer een nieuwe inschrijving. Geweldig. Of het aanbod zal blijven is afwachten, maar het is leuk om mensen een kans te geven op een persoonlijke, kleinschalige manier mee te laten lezen in een leesclub. Mocht je er meer over willen weten? Eerder schreef ik er een uitgebreide blog over: NIEUW bij Onlybyme: De Boekfanaten Club

De maand December is begonnen!

Engelen

En dan nu December, de maand van sfeer en donkerte. Het is altijd een maand van overdenkingen en ik dit doe dat al jarenlang met een extra dimensie. Riana is immers geboren net na de jaarwisseling en de laatste maand van haar zwangerschap was best heftig te noemen. Het feit dat ze nu al bijna 6 jaar is, blijft een wonder! Destijds heb ik intens goed naar mijn gevoel geluisterd en de gynaecoloog ervan overtuigd dat ze eruit moest, anders had ze nu niet de schitterende meid geweest die ze nu is. Een heftig verhaal dat ik vorig jaar al deelde, maar me nu nog steeds elk jaar bezighoudt. Al merk ik wel dat het nu meer richting dankbaarheid verschuift en de grootste schrik is verdwenen. Ze doet het goed, er lijken geen blijvende symptomen te zijn gebleven. Kortom, we hebben de hulp gehad van de engelen!

Sinterklaas

Daarnaast is december ook de maand van Sinterklaas, die nu terwijl ik dit schrijf op school aanwezig is en Riana ook deze afgelopen weken weer behoorlijk uit evenwicht heeft gebracht. Een groot stresspunt elk jaar weer hier en vorig jaar heb ik daar best een pittige blog over geschreven genaamd: Enkele reis Spanje! Nu is het dit jaar minder erg dan vorig jaar, ze wordt ouder, maar ze blijft het maar heel eng vinden en heeft weer menige onrustige nacht gehad met angsten dat mama haar niet kwam ophalen uit school straks. Deze mama staat dus met liefde deze keer een kwartier eerder al daar in de koud zichzelf warm te houden… alles voor de rust in het hoofd van dametje. Heus veel kinderen vinden Sinterklaas heel leuk, en ja Riana kan er dit jaar al veel meer van genieten. De pieten zijn het helemaal, maar de echte Sinterklaas blijft wel heeeeel spannend.

Snel schakelen naar Kerst

Hier wachten we dan ook niet tot na 5 december, maar veranderen we de Sinterklaas naar SinterKerst en dan daarna spoedig geheel richting Kerst. In gedachte zie ik de beste oude man wat graag vertrekken en daarmee iets meer rust brengen. De gezellige sfeer in huis zal daar zeker aan bijdragen. Morgen worden dan ook de kerstdozen van zolder gehaald en gaan we beginnen met het gezellig maken van Huize Onlybyme. Juist om de nadruk weg te halen. Het feest voor vele kinderen is hier nog steeds een veel te grote belasting. Al weken slecht slapen, irreële angsten, slecht eten en oververmoeid door alles. Een leuk feest is niet voor iedereen even leuk, al zie ik gelukkig wel verschuiving de goede kant op. Elk jaar lijkt ze er meer van te genieten. Dus nee, dit jaar geen compleet drama weken lang, maar toch nog genoeg spanning dat ik alsnog blij ben dat het bijna 6 december is.

Kerstsfeer

Zalig… van de week al kleinschalig begonnen en kerstplannen genoeg qua versieringen… ik verheug me net zo zeer op het decoreren als het resultaat! Snel genoeg de radio weer afstemmen op de kerstzender… kaarsen aan… de kerstboom in huis… het bladerraam veranderen in…. (is nog een verrassing) en vooral dit weekend van de leuke kant van Sinterklaas genieten: de cadeautjes.

Verder hier dit jaar lekker geen verplichtingen met kerst! Zalig! Ik ben totaal niet van het moeten opzitten en dit jaar is dat totaal niet aan de orde. Een heerlijk vrije agenda en de plannen om met dochterlief een alternatief kerstdiner te hebben, zijn in de maak. Wordt vervolgd! Daarbij ben ik hierin echt niet de enige. Ik hoor het van meer mensen om me heen. Steeds meer mensen zijn die grote commercie rondom kerst en het vele overmatige eten meer dan beu zijn!

Kortom terug naar waar het uiteindelijk omdraait bij de kerstgedachte! Saamhorigheid en liefde naar je medemens.

En volgend jaar?

Ja genoeg plannen voor volgend jaar… maar na al bijna 1300 woorden enkel over deze twee maanden schuif ik dat onderwerp door naar een blog rond de jaarwisseling. 😉

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten