Recensie De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

Antoinette: Vooral voor kinderen die niet graag lezen is de waanzinnige boomhut een prachtig boek!

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

| auteur: Andy Griffiths | illustrator: Terry Denton | uitgeverij: Lannoo | Hardcover en Ebook | recensent: Antoinette en Katinka (12) van Steeg |

Recensie De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

Inhoud

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen is het zesde deel van deze serie. Dit keer zijn er weer 13 verdiepingen bijgekomen.

Andy en Terry willen een film gaan maken. Alles hebben ze klaargezet. De lampen, camera’s, stoelen en een decor. Meneer Megaberoemd, die regisseur is, hebben ze gevraagd om de film te regisseren.

Al snel blijkt dat niet Andy de hoofdrol mag spelen maar Terry. Andy is hier zo boos over dat hij besluit om bij de andere Andy’s in Andyland te gaan wonen. Maar zitten zij wel op hem te wachten?

Ondertussen vermaakt Terry zich prima met de Gibbon, Mel genaamd. Hij heeft ook een rol in de film. Ze lijken de grootste vrienden te zijn en Andy is al helemaal vergeten door Terry. Terry beschuldigt hem er zelfs van jaloers te zijn en de opnames te verpesten.

Hun vriendin Jill probeert nog te bemiddelen in deze ruzie, maar dit lijkt niet goed af te lopen. Want wie heeft de chips van Andy gestolen?

Dan komt Andy er achter dat de koeienspionnen de opnames van de film willen stelen. Zal dit ze gaan lukken?

Zal het Andy uiteindelijk lukken om in de film te komen ? Als de opnames klaar zijn, nodigen ze 10-duizend man uit om te komen. Maar komt iedereen wel?

Nadat alle vragen en beschuldigen zijn opgehelderd wordt de lezer beloond met het goede nieuws dat er weer 13 verdiepingen gebouwd worden. Dus op naar het volgende deel. 😉

Voorbeelden van illustraties

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen   De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

Persoonlijke Beleving

Katinka (12): Ik vind het boek leuk, spannend en grappig. Ik heb al 2 delen mogen lezen dus ik kende Terry en Andy al. De leuke plaatjes passen goed bij het verhaal. Zie de foto’s die ik heb gemaakt. Ik was benieuwd of de vrienden het wel weer goed gingen maken. Want ik vind ze samen zo leuk. Ik wil zeker het volgende deel lezen.

Antoinette: Het boek is superleuk geschreven en getekend. Vooral voor kinderen die niet graag lezen is dit een prachtig boek. De plaatjes vertellen de tekst. Het boek kan ook leuk door ouders voorgelezen worden omdat de plaatjes zeer sprekend zijn. Op de achterflap wordt de kinderen gevraagd de koeien te zoeken in het boek. Echt een leuke uitdaging.

Het verhaal is goed opgebouwd en geeft zeker spanning weer. En superleuk dat de auteur en illustrator hun eigen voornamen gebruiken voor de hoofdrolspelers.

Het enige, kleine nadeel, is naar mijn mening dat er soms moeilijk woorden gebruikt worden door de personages. Maar de plaatjes maken wel duidelijk wat er mee bedoeld wordt.

 Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten