De verloren jongen 1 rotated

Recensie De verloren jongen, Chantal van Mierlo | Thriller

De verloren jongen van Chantal van Mierlo speelt zich af op Nederlandse bodem. Het eerste deel van de Julia Menken serie laat je onder de indruk achter. Op naar deel twee!

De verloren jongen 1

| auteur: Chantal van Mierlo | uitgeverij: De crime compagnie | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie De verloren jongen

Chantal van Mierlo, geboren te Boxtel, 1979 won de Award voor beste Storytel Original met haar serie Julia Menken. De verhalen van profiler Julia zijn in meerdere talen vertaald. Er verschijnen in 2022 paperbacks van deze geweldige luisterboekserie.

Deel 1 –de verloren jongen– is nu als midprice boek verkrijgbaar, deel 2 –de laatste vrouw– en deel 3 –de onbekende man– verschijnen binnenkort.

Persoonlijke Leeservaring

Diep onder de indruk staarde ik minuten lang voor me uit, denkend aan Julia en hoe nu verder?

Barbara(44): Nadat het boek uit was heb ik even voor me uit zitten staren. Ik vond het moeilijk om mijn gevoelens op een rijtje te krijgen. Wat een vaart zat er in het verhaal, je gaat vanzelf steeds sneller lezen. Om ineens abrupt tot stilstand te komen na de laatste bladzijdes, terwijl je gedachten nog doordenderen. Ik vroeg me echt af hoe het nu verder zou gaan in het leven van Julia. En had ik de ontknoping niet liever anders gezien? Ik ben er nog steeds niet uit. Hetgeen ik beschouw als een groot compliment richting de auteur. Julia’s wereld heeft me in de greep gehad en ik ben zeer benieuwd naar het volgende deel.

De ontknoping zelf zag ik niet aankomen, wat ik een leuk detail vind, omdat ik vaak toch wel in de goede richting zit. Ditmaal zat ik echt op een heel ander spoor, dus dat verraste me.

Julia Menken

Het leven van Julia wordt op rauwe wijze neergezet. De schrijfster ontziet Julia niet en maakt het karakter verre van perfect, hetgeen het direct menselijk maakt. Het is meteen duidelijk dat Julia veel heeft meegemaakt en dat heeft de nodige sporen op haar ziel achtergelaten. Haar werk als profiler maakt de insteek van deze ‘wie heeft het gedaan’-thriller net even anders. Leuk bedacht!

Je leeft vrijwel vanaf het begin van het boek mee met Julia. Het is geen boek waar je eerst in moet komen en het verhaal leest met vaart. Hierdoor ervaar je het einde als veel te snel daar. En toch ben je ook blij dat de ontknoping daar is en er enige rust ontstaat. Alhoewel?

Julia Menken is voor mij gaan leven in ‘De verloren jongen’ en ik zie haar terug in deel 2: ‘De laatste vrouw.’

Inhoud

De informatie zoals op de achterkant van het boek weergegeven geeft, in mijn ogen, geen spoilers weg die het leesgenot in de weg staat.

Inhoudsomschrijving vanaf de achterzijde van het boek:

Na een traumatische ervaring werkt gedragsdeskundige Julia Menken uitsluitend nog aan cold cases. Maar wanneer het verminkte lichaam van een vijftienjarige jongen wordt gevonden in Arnhem, krijgt ze van haar baas de zaak toegewezen. Lukt het Julia om haar gevoelens uit te schakelen en de moordenaar te pakken voor er nog meer slachtoffers vallen?

Ga jij na het lezen van deze recensie dit boek lezen?

Bewaar deze pin voor later:

Boekcover De verloren Jongen, Chantal van Mierlo

Eerder deze maand verschenen recensies:

Het kamermeisje, Nina Prose

Is het al zeven uur?, Margot C. Pol

Kijk voor honderden eerder verschenen recensies onder de categorie boeken.

Disclaimer: de uitgeverij heeft een recensie-exemplaar beschikbaar gesteld.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten