tat

De tattooverzamelaar, Alison Belsham

De tattooverzamelaar: Een bijzonder debuut waarbij spanning en tatoeages de ingrediënten zijn! 

Recensie De tattooverzamelaar; Debuutthriller van Alison Belsham. #recensie #boekrecensie

| auteur: Alison Belsham | uitgeverij: The house of books | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie De tattooverzamelaar

Inhoud

De 37-jarige Marni Mullins heeft haar eigen tattooshop. Ze woont na haar scheiding met haar 18-jarige zoon. Haar ex-man, Thierry, van oorsprong Fransman, is ook een tatoeëerder.

Wanneer ze tijdens haar pauze een lijk vindt, begint haar grootste nachtmerrie. De moordenaar blijkt het voorzien te hebben op tatoeages. Ze worden van het lichaam verwijdert.

De jonge Francis Sullivan, pas 29, begint met deze zaak als inspecteur. Hij zal zich bewijzen moeten. Het wordt hem niet makkelijk gemaakt als blijkt dat dit niet de enige moord zal blijven.

Hij besluit, Marni te betrekken bij het onderzoek. Zij weet immers meer over tatoeages en kent de mensen uit deze wereld. In eerste instantie lijkt de zaak niet echt te vlotten, totdat Marni een poster ziet. Zou het met deze tentoonstelling te maken hebben?

Het wordt een race tegen de klok om de dader te ontmaskeren. Werkt de moordenaar wel alleen? Is Marni veilig?

Nadat ze een spoor vinden naar de dader, raakt het geheel in een stroomversnelling. Marni raakt dieper betrokken bij het onderzoek, dan de collega`s van Francis waarderen. Hij wordt zelfs een tijd van de zaak gehaald. Gelukkig weet zijn collega hem die tijd steeds te vinden en blijft hij bij de zaak betrokken, via de zijlijn. Als Francis weer officieel aan de zaak werkt, ontstaat er een klopjacht. Waarom wilde de dader juist deze tatoeages van het lichaam van de slachtoffers hebben?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (41): Een debuut, met eens een andere insteek. Het vermoorden om de tatoeage op het lichaam. Het verhaal leest als een trein, is spannend, wordt verteld vanuit verschillende personages en het plot is spannend. Alle ingrediënten voor een goed boek!

Wat ik een pluspunt aan dit verhaal vind, is dat we de dader ook volgen. De cursief geschreven hoofdstukken wordt verteld vanuit de dader. Ondanks het goede verhaal, wist ik al vrij vlot wie de dader was. Het ligt er niet dik op, maar mijn intuïtie liet mij dit keer niet in de steek.

Het verhaal kent veel personages, daarom hoop ik op een vervolg. Ik ben wel benieuwd hoe het verder gaat met Marni en Francis. Er is nog genoeg te beleven met deze twee personages. 

Ik heb echt genoten van dit verhaal. Het is echt een boek die valt onder de categorie ‘niet makkelijk weg te leggen’. Een echte aanrader voor de lezers die van spanning houden! 

 

Recente recensies:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten