de schitterende doden

Recensie De schitterende doden, Belinda Bauer

Eerder verscheen de recensie Opgesloten van Belinda Bauer op Onlybyme. Dit proefde naar meer!  In onze ogen is de schitterende doden een ‘lichte’ thriller die ook romanliefhebbers zal weten te trekken!

de schitterende doden

| auteur: Belinda Bauer | uitgeverij: AW Bruna | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Schitterende doden

Inhoud

Het is december, Eve Singer is single en journaliste die graag de meest gruwelijke, dode zaken verslaat. Samen met haar cameraman Joe, is ze een goed team. Haar baas, Ross wil alle details tot in de nopjes weten en de druk ligt hoog.

Dan volgen er meerdere moorden op elkaar waarbij Eve al snel, persoonlijk benaderd wordt door de moordenaar. Wie is hij toch? Waarom deze slachtoffers?

Ondertussen heeft Eve thuis haar handen vol aan haar vader, die dementerend is. Ze houdt dit geheim voor de buitenwereld, maar het vraagt een hoop van haar. Gelukkig heeft ze een goede oppas.

Dan verdwijnt haar vader. Eve is in alle staten en nadat haar concurrentie vermoord wordt in haar bijzijn, lijkt de moordenaar het spel met Eve steeds harder te willen spelen. Als ze erachter komt hoe hij met haar communiceert, gaat ze met behulp van hoofdinspecteur Rees de strijd met de moordenaar aan.

Ondertussen naderen de kerstdagen en Eve wil de moordenaar vinden voordat haar vader straks niet meer leeft. Ook nadat ze persoonlijk beschermd wordt door de politie weet Eve van geen ophouden. Ze moet de moordenaar voor zijn.

Uiteindelijk denkt Eve te weten hoe ze de moordenaar kan weten te tackelen. Kloppen haar ideeën? Wie is die moordenaar toch, waar we af en toe een blik in zijn leven mogen werpen als lezer?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Dit boek leest als een trein. De korte hoofdstukken en de opbouw naar de climax, maken het boek lekker leesbaar. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik meer spanning had verwacht in het verhaal. Dat neemt niet weg dat ik de onrust en irritatie bij Eve goed kon voelen.

Ze wil de moordenaar vinden, voor haar vader zorgen en haar kerstinkopen doen. Het boek komt te snel op zijn hoogtepunt wat de spanning niet ten goede komt. Het boek is goed afgewerkt en het verhaal is zeker niet slecht.

Voor mij komt dit boek in het rijtje heerlijk leesbaar, maar net te weinig spanning in het verhaal.

Een boek dat velen plezier gaat geven de komende zomervakantie. Lekker leesvoer! Krijg je er al zin in? We mogen namens de uitgeverij 3 leesfanaten blij maken met een exemplaar. Doe gerust mee voor jezelf of een dierbare!

3 x Winactie De schitterende doden

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 2 juli middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten