De onbekende man

Recensie De onbekende man, Chantal van Mierlo | Thriller

Barbara (44): Het zeer menselijke karakter van Julia heeft me ook in het derde en afsluitende deel van de Menken serie weten te vangen.

De onbekende man

| auteur: Chantal van Mierlo | uitgeverij: De Crime Compagnie | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie De onbekende man

Chantal van Mierlo heeft met de Julia Menken serie de Award voor de beste Storytel Original gewonnen. De verhalen over Julia Menken zijn vertaald in het Duits, Engels, Spaans, Arabisch en Hindi. Eerder al las ik deel 1: De verloren jongen en deel 2: De laatste vrouw.

Persoonlijke Leeservaring

Barbara(44): Ik ga Julia Menken missen. Haar zeer menselijke karakter heeft me ook in het derde en afsluitende deel van de Menken serie weten te vangen. Ergens ik hoop dan ook dat ze ooit in een toekomstig project van Chantal van Mierlo nog een bijrol krijgt. Die zou ze wel verdienen.

Deel 3 van de Menken serie is solo te lezen

Het leven van Julia Menken gaat verder in De onbekende man en hetgeen er gebeurd is in deel 1 en deel 2 komt deels terug in deze verhaallijn. Waar nodig worden hiaten toegelicht zodat het verhaal als losstaand verhaal kan worden gelezen. Dit geeft de lezer globaal een idee wat er eerder in het leven van Julia heeft plaatsgevonden en het bevat dan ook de nodige spoilers voor degenen die overwegen ook de eerdere delen te lezen. Het is daarom niet aan te raden bij deel 3 te beginnen, indien je overweegt heel de serie te lezen. Toch is het als solo thriller ook een aanrader.

Deze recensie bevat geen spoilers uit het eerste twee delen De verloren jongen en De laatste vrouw.

Ik ga Julia Menken missen!

Julia lijkt aan het begin van deel 3 haar leven goed op orde te hebben, maar gedurende de verhaallijn komt er toch weer de nodige bagger uit haar verleden naar boven en zijn er ook persoonlijke gebeurtenissen in het heden die haar aandacht vragen.

Menken wordt, als gedragsdeskundige, in De onbekende man door haar leidinggevende op vermissingszaak van een kind gezet en heeft daarbij ook nog eens een nieuwe collega op sleeptouw mee te nemen: Charlotte. Iets wat Julia niet wil, maar ze heeft geen keuze. Het nieuwe karakter van Charlotte is een leuke verfrissende toevoeging die het derde deel iets extra’s geeft. De al bekende karakters uit de eerdere delen spelen een bescheiden rol en wat uitgebreider waar nodig.

Julia krijgt, net als in de eerdere delen, meerdere dilemma’s voorgeschoteld, zowel privé als zakelijk. Haar privéleven is daardoor geen gebaand pad en vol wendingen. Opnieuw valt het menselijke karakter positief op. Ze maakt menselijke fouten, herstelt deze en is een persoonlijkheid die ik ga missen na dit afsluitende deel van de Julia Menken serie.

Inhoud

Over de vermissingszaak zelf wil ik bewust geen extra informatie geven dan op de achterzijde van het boek staat vermeld. Deze informatie bevat geen onnodige spoilers en geeft een goede eerste indruk:

Hoewel de spoken uit haar verleden niet rusten, heeft Julia alles redelijk onder controle. Tot haar baas haar op een actuele zaak zet: de vermissing van een kind. Julia moet samenwerken met een nieuwe collega, Charlotte, maar ziet dat helemaal niet zitten. Langzaam maar zeker verliest Julia de grip op zowel haar eigen leven als de zaak.

Disclaimer: de uitgeverij heeft een recensie-exemplaar beschikbaar gesteld.

Bewaar deze pin van later:

Format 5 1

Je kan Onlybyme vinden op PinterestFacebookInstagramTwitter en Bloglovin’.
Leuk als je deze website gaat volgen!


Eerder verschenen recensies:

Recensie Duivelsdal, Ulrika Rolfsdotter | Thriller (aanrader!)

Het café aan de kust, Tina van Dijk | Feelgoodroman

Recensie Zwart land, Noortje Brink | Thriller

Leven met lef, Petra Baks | autobiografisch verhaal

Recensie Ciao Bella, Linda van Rijn | Thriller

Recensie Verraderlijk spel, Nadine Barroso | Thriller (aanrader!)

Recensie De laatste vrouw, Chantal van Mierlo | Thriller

Recensie Vertrouwen of verliezen, Wendy Brokers | Roman

Recensie De uitdaging, Marit Vanström | Thriller

Geboortelot Anita Larkens | Historische roman

De verloren jongen, Chantal van Mierlo

Het kamermeisje, Nina Prose

Is het al zeven uur?, Margot C. Pol

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten