De koningin met groen haar

Kinderboek ‘De koningin met groen haar’

‘De koningin met groen haar is een klasse apart!’

De koningin met groen haar

Recensie De koningin met groen haar

| Auteur: Esther van der Ham | Illustrator: Francien van Lang | Hardcover | AVI M5 | Recensie: Barbara Oosthoek |

Verhaallijn

In de krant lezen Pebles en Pipi dat de koningin groen haar heeft gekregen. Dit grote probleem moet worden opgelost en snel ook! De keizer uit het buurland komt op bezoek en heeft een hekel aan de kleur groen. De koning roept de hulp in van het land: Wie het groene haar van de koningin weg krijgt, wint een geldprijs!

Pebles en Pipi willen helpen en graag die geldprijs winnen, zodat ze hun huis kunnen opknappen. De vraag is of het ze gaat lukken. Krijgen ze het groene haar van de koningin op tijd weer terug naar de normale kleur, voor de keizer arriveert?

De koningin met groen haar

Illustraties die het verhaal tot leven laten komen!

Een klasse apart

Barbara (38): Het boek is in mijn ogen een klasse apart.

Het verhaal is een waar sprookje en de illustraties ondersteunen de tekst tot in het kleinste detail. Elke pagina is weer een verrassing. Hoe gaat het verhaal verder en wat laten de tekeningen zien?

Esther van der Ham is in staat om in makkelijke, toegankelijke zinnen, het verhaal zeer boeiend te verwoorden. Kinderen worden door de aantrekkelijke verwoording van het verhaal, gestimuleerd met (beter) leren lezen en vooral het leuk gaan vinden van het lezen op zich.

Enkel door het boek bladeren is al een genot op zich. Het leent zich, naast leesboek voor groep 3, uitstekend als prentenboek voor peuters en kleuters. Deze kunnen het verhaal, na enkele voorleesbeurten van papa en mama, zonder problemen navertellen aan de hand van de tekeningen. Francien van Lang weet met schitterende illustraties het verhaal ‘De koningin met groen haar’ perfect uit te beelden. Ze vertellen het complete verhaal zonder woorden.

Het verhaal en de illustraties samen, maken het verhaal tot een klasse apart! Hopelijk komt er snel een vervolg!

De koningin met groen haar leest als een sprookje!

De koningin met groen haar is een modern sprookje, zonder … Er was eens…. en …. Ze leefden nog lang en gelukkig. Het verhaal is door de diverse sprookjeselementen zoals: de redders in nood, rollen als koning, koningin en keizer, een kattenwereld, etc. , gecombineerd met geweldige illustraties en de aantrekkelijke verhaallijn, een sprookje van deze tijd.

De verwerkte moraal in het verhaal: als je echt iets wilt en denkt in oplossingen, kom je dichterbij je doel. (Geloof in jezelf, doorzetten, proberen en blijven proberen, tot het je lukt.) Een gedachte die kinderen kunnen stimuleren tot het behalen van grote(re) doelen.

Winactie De koningin met groen haar – GESLOTEN

Onlybyme mag namens Droomvallei Uitgeverij het allereerste lezers exemplaar via een winactie weggeven; een grote eer! Het boek wordt komende zondag 12 juni in Breda gepresenteerd aan het publiek en is vanaf dan te bestellen.

Ben je na het lezen van deze recensie, nieuwsgierig geworden naar dit ‘pareltje’ onder de (voor)leesboeken voor kinderen in de leeftijd 3-7 jaar? Doe gerust mee met de winactie. Deelname is zeer eenvoudig.

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!) en geef aan, dat je mee wilt doen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen. Aangezien de uitslag daar bekend gemaakt wordt!
  • De actie loopt t/m volgende week zondag middernacht.
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking met Droomvallei Uitgeverij.

Gerelateerd

Eerder verschenen kinderboeken van Esther van der Ham:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten