de knikkerverzamelaar

Recensie de knikkerverzamelaar, Cecilia Ahern

De knikkerverzamelaar beschrijft op meeslepende wijze de zoektocht van Sabrina naar een geheim uit het leven van haar vader die nu dementerend het haar niet meer zelf kan vertellen.

de knikkerverzamelaar

| auteur: Cecilia Ahern | uitgeverij: Prometheus | paperback en e-book | recensent: Wendy van den Berg |

Recensie de knikkerverzamelaar

Inhoud

Sabrina leeft volgens een vaste routine. Op een dag wordt deze routine doorbroken doordat er op haar werk iets gebeurt. Ze gaat aan het begin van de werkdag al naar huis, waar ze een telefoontje krijgt dat er spullen in het verzorgingstehuis zijn afgeleverd voor haar vader, Fergus, die daar woont. Fergus heeft een beroerte gehad en daardoor lijdt hij nu aan geheugenverlies.

Sabrina gaat naar het verzorgingstehuis om de dozen op te halen maar als ze ziet wat er in zit, kan ze haar ogen niet geloven. Is dit echt van haar vader? Waarom heeft hij hier nooit iets over verteld? Sabrina kan het niet aan haar vader zelf vragen dus gaat ze op onderzoek. Ze heeft, door haar routine, 1 dag om uit te zoeken wat deze spullen betekenen voor Fergus.

De knikkerverzamelaar wordt vanuit Sabrina verteld die de zoektocht beleeft. Vanuit Fergus wordt het verleden toegelicht. Zijn verleden, hoe hij opgroeide en wat hij meemaakte. Langzaam maar zeker onthult zich het geheim dat Fergus heel zijn leven bij zich droeg.

Persoonlijke Leeservaring

Wendy: Wat een prachtig boek is de knikkerverzamelaar. De zoektocht van Sabrina naar het geheim van haar vader, is zo goed beschreven dat je helemaal meeleeft met haar. Je wilt letterlijk dezelfde vragen stellen en krijgt antwoorden waar je weer verder mee kan puzzelen. Want veel wordt er niet verklapt van te voren. De zoektocht van Sabrina loopt synchroon met de zoektocht in je hoofd.

Vanaf de eerste bladzijde zit je in het verhaal. Het voorstellen van de personages komt iets later in het verhaal. Het wordt vanuit de twee hoofdpersonages beschreven maar die overgangen zijn heel natuurlijk zodat het toch makkelijk te volgen is wie op dat moment vertelt. Zeker omdat Fergus het verleden vertelt en Sabrina in het heden de zoektocht beschrijft.

Dit boek heeft mij echt geraakt. Ik heb meer boeken van Cecilia Ahern gelezen, stuk voor stuk zijn het meeslepende boeken. Zij krijgt het voor elkaar om de emoties van de personages zo over te laten komen dat je meteen compassie voelt en meeleeft. Sommige delen van het boek konden me niet zo boeien, vooral als er in werd gegaan op wat er in de dozen zat en dit zeer gedetailleerd werd beschreven, maar toch bleef ik doorlezen, zonder stukken over te slaan, omdat ik het complete verhaal wilde kennen. Ik leefde zowel met Sabrina als met Fergus mee.

Het einde was een beetje overrompelend, het was er voordat ik het idee had dat het verhaal klaar was. Ik wilde meer weten maar het boek was uit, helaas. Zo’n open einde zorgt er bij mij altijd voor dat ik verder over het boek blijf nadenken. Wat natuurlijk ook heel mooi is. Het blijft nog even naleven in je hoofd.

 

Winactie de knikkerverzamelaar

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je de knikkerverzamelaar wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 3 december middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten