9789032520267

Recensie De Hulp, Freida McFadden | Thriller

De Hulp is voor een breed lezerspubliek aantrekkelijk door de nodige romankenmerken en een goede spanningsboog, zonder te bloederig te worden. Een goede ‘who done it’ voor op vakantie, onderweg of lekker op de bank.

Recensie De Hulp, Freida McFadden | Thriller

| auteur: Freida McFadden | uitgeverij: VBK Lab | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie De Hulp

De Hulp heeft als originele titel The Housemaid en is vertaald door Marie-Louise van Dongen en als audio- en ebook verschenen op 15 maart 2023 in het Nederlands. MdFadden is #1 bestsellerauteur op Amazon en naast auteur een arts gespecialiseerd in herselletsel. De Hulp brak na de verschijning op Amazon alle records van meest gelezen Kindle pagina’s per etmaal en werd genomineerd voor de Goodreads best thriller van het jaar. Naast De hulp heeft Freida nog andere succesvolle thrillers geschreven.

Ontsnappen in dit verhaal was echt een zalige me-time bezigheid wanneer het maar kon!

Persoonlijke leeservaring

Barbara(44): Millie, de hulp en Nina en Andrew Winchester, de drie hoofdkarakters zijn gedurende de uren dat ik naar dit verhaal luisterde (uitstekend voorgelezen door Momo Samwell) zeer aangenaam gezelschap geweest. Je wilt gewoonweg weten hoe het afloopt en hoe het nu precies allemaal in elkaar zit, dus echt langdurig wegleggen is mij in ieder geval niet gelukt. Ik had het boek in drie dagen uit met de nodige onderbrekingen in het gezinsleven tussendoor. Ontsnappen in dit verhaal was echt een zalige me-time bezigheid wanneer het maar kon! Het is dan ook echt een ideale thriller om naar te luisteren onderweg naar een bestemming voor de reizigers onder ons. De verhaallijn houd je aandacht vast!

De Hulp is een psychologische thriller die redelijk onder de huid kruipt en langzaam opbouwt, maar niet bloedstollend is in de zin van letterlijk gruwelijke taferelen (op een paar korte momenten na en dan nog zonder teveel details). Dus als je niet van al te bloederig houdt, maar vooral op zoek bent naar een ‘who done it’ verhaal met goede switches, dan zit je met De hulp helemaal goed.

Je bent vanaf het begin aan het puzzelen als een externe ‘Holmes’ hoe het geheel in elkaar zit, maar begrijpt direct als het verhaal switcht van vertellende hoofdpersoon, dat het toch net even anders zit dan gedacht. Het is in mijn ogen geen mega spannende thriller, maar wel een goed bedachte verhaallijn die met klasse is uitgewerkt en meerdere wendingen kent. Zelfs aan het eind krijg je nog informatie waarvan je denkt: ah zo zit het.

Je sluit de hoofdpersonen vanaf vrijwel het begin in je lezershart (elk vanuit een andere basishouding) en wilt weten hoe het nu precies zit. Waarom gedragen ze zich alle drie zoals ze zich gedragen? Je wilt door de aangename zeer toegankelijke en persoonlijke vertelwijze gewoonweg weten wat achter de houding van Millie, Nina en Andrew zit en waarom ze doen wat ze doen. Enkel of je tevreden zal zijn met het resultaat?

De Hulp is voor een breed lezerspubliek aantrekkelijk door de nodige romankenmerken en een goede spanningsboog, zonder te bloederig te worden. Een goede ‘who done it’ voor op vakantie, onderweg of lekker op de bank.

Inhoud

De inhoud zoals op de achterflap beschreven, bevat geen informatie die je niet wilt lezen vooraf en is veilig in te zien om een kort beeld te vormen of het boek voor jou geschikt is.

Een verhaal dat je niet meer vergeet met een twist die je naar adem doet happen.

‘Welkom bij de familie,’ zegt Nina Winchester terwijl ik haar elegante, verzorgde hand schud. Ik glimlach beleefd en kijk de marmeren gang rond. Hier werken is mijn laatste kans om opnieuw te beginnen. Maar ik zal snel ontdekken dat de geheimen van de Winchesters veel gevaarlijker zijn dan de mijne…

Elke dag maak ik het prachtige huis van de Winchesters van top tot teen schoon. Ik haal hun dochter op van school. En ik kook een heerlijke maaltijd voor het hele gezin voordat ik alleen ga eten in mijn kleine kamer op de bovenste verdieping. Ik probeer te negeren hoe Nina er een zooitje van maakt, alleen maar om te zien hoe ik het opruim. Hoe ze vreemde leugens vertelt over haar eigen dochter. En hoe haar man Andrew elke dag meer gebroken lijkt. Maar als ik in Andrews knappe bruine ogen kijk, zo vol pijn, is het moeilijk voor te stellen hoe het zou zijn om Nina’s leven te leiden.

De inloopkast, de luxe auto, de perfecte echtgenoot. Ik pas een van Nina’s smetteloze witte jurken maar één keer. Gewoon om te zien hoe het is. Maar ze komt er al snel achter… en tegen de tijd dat ik besef dat mijn slaapkamerdeur op zolder alleen van buitenaf op slot kan, is het veel te laat. Maar ik stel mezelf gerust: de Winchesters weten niet wie ik werkelijk ben. Ze weten niet waartoe ik in staat ben…

Mocht je zelf dit boek willen gaan lezen of beluisteren De Hulp is beschikbaar voor KOBO Plus lezers en Storytel en uiteraard daarnaast ook op de reguliere wijze te bestellen als ebook of paperback.

Disclaimer: deze recensie is zonder samenwerking tot stand gekomen.

Tot slot nog twee lovende externe quotes:

“De Hulp van Freida McFadden pakt je direct. De perfecte plotwendingen, de cliffhangers, elke keer word je op het verkeerde been gezet. Heerlijk… Zo hoort een thriller te zijn. Voor mij is dit nu al de thriller van het jaar.” – ***** Hebban.nl

“De Hulp zal ik de komende tijd aan iedereen die op zoek is naar een goede thriller aanraden. Een van de beste boeken van dit jaar, by far.” ***** Goodreads.com

disclaimer jpeg e1671742002932

Hiervoor verschenen recensies op Onlybyme:

Je kan Onlybyme vinden op PinterestFacebookInstagramTwitter en Bloglovin’.
Leuk als je deze website gaat volgen!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten