de hoed van opa

Recensie De hoed van Opa

“Een speciale hoed met krachten.”

de hoed van opa

| Auteur: Raymond Zachariasse | Prentenboek 26 pagina’s, Hardcover | Recensie: Barbara Oosthoek |

Recensie De Hoed van Opa

 Inhoud

Vlak voor het overlijden van Opa krijgt Bas een bijzondere hoed: een hoed die ervoor zorgt dat je nooit meer bang bent. Bas gelooft zijn Opa niet, maar als hij bang is en niet direct over zijn angst heen komt, zet hij de hoed toch even op.

“Een speciale hoed met krachten.”de hoed van opa

Daarna voelt hij zich ‘ineens’ niet bang meer, wat een geweldige ervaring. Dus de hoed blijft op en helpt Bas door situaties waar hij anders bang voor zou zijn. Tot zijn hoed door de wind de boom in waait en Bas het noodgedwongen zonder hoed moet doen. Lukt het Bas om zijn hoed te redden? Is hij bang tijdens de redding?

Moraal van het boek

Kinderen leren dat er vaak geen reden voor kleine angsten is. Ook zonder hoed op lukt het Bas om angsten te overwinnen.

Persoonlijke beleving

Barbara (38): Het prentenboek is mooi geïllustreerd en geschreven in eenvoudige woorden. Hierdoor kunnen kinderen in groep 3 het al zelf gaan lezen. Het boek is erg vlot geschreven. Voorlezen met eventueel wat extra toevoegingen maakt het een genot voor kinderen om naar te luisteren en ze beleven het als ‘waar’. 

De moraal van het verhaal zorgt voor meer zelfvertrouwen.

Conclusie

Het prentenboek ‘De Hoed van Opa’ is aan te bevelen aan ouders van kinderen die erg angstig zijn en een steuntje daarbij kunnen gebruiken. Een eigen ‘hoed’ is zo gemaakt, om je kind makkelijker te laten slapen zonder angsten. Ook op scholen zou dit prentenboek goed in de kleuterklas kunnen worden gebruikt voor het bespreken van kinderangsten.

Winactie De Hoed van Opa (GESLOTEN)

Namens Graviant mag Onlybyme een prentenboek weggeven aan een gezin met opgroeiende kinderen.

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!) en geef aan, dat je mee wilt doen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen. Aangezien de uitslag daar bekend gemaakt wordt!
  • De actie loopt t/m volgende week zondag middernacht.
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking met Graviant.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten