De groene eend

Recensie De groene eend, Manu Causse

Antoinette: ‘De groene eend bevat veel ingrediënten: liefde, humor, jaloezie en geloof in je naasten. De humoristische zinnen maakten het geheel af.’

De groene eend

| auteur: Manu Causse | uitgeverij: Signatuur | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie De groene eend

Inhoud

Isaac, een autistische jongen, woont in een kliniek. Zijn ouders zijn gescheiden. Eric Dubon zijn vader, komt geregeld bij hem op bezoek. Samen bezoeken ze vaak de karpers waar Isaac uren naar kan kijken. Het ziekenhuis is hier totaal niet blij mee en wil op aandringen van Eric`s ex-vrouw de omgangsregeling intrekken.

Eric wil graag tot Isaac doordringen maar helaas, alle pogingen lopen op niets uit. Ook zijn werk als striptekenaar is in de slop geraakt. Hij leeft alleen voor Isaac, maar hij weet niet hoe hij met Isaac kan communiceren.

Dan overlijdt George, de oude oom van Eric. Hij erft zijn gehele inboedel, waaronder ook de groen eend, die van zijn verongelukte ouders is geweest. Als Isaac de eend ziet lijkt hij te reageren.

Eric, besluit tegen de wil van zijn ex-vrouw in, Isaac mee te nemen. Terwijl zijn ex er alles aan doet om Eric op te laten pakken en de Gendarme inschakelt, lijkt het leven van Isaac en Eric voorgoed te veranderen.

Onderweg ontmoeten ze mensen die hun helpen om de rit in de groene eend onvergetelijk te maken. Maar ook reizen zijn overleden oom en een van zijn katten mee, om de droom van Eric te laten verwezenlijken. Ze kijken vanuit hun overleden wereld mee, naar de onvergetelijke reis die Eric onderneemt met Isaac.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: De groene eend is een boek die je geweldig vindt of juist niet. Het is geschreven met korte zinnen waarin de poëtische en gevoelige kant niet ongemerkt blijft. Manu beschrijft het verhaal enerzijds heel persoonlijk en anderzijds juist afstandelijk. Maar de onvoorwaardelijke liefde voor Isaac overheerst en dit proefde ik continu door de regels heen.

Eric lijkt zich schuldig te voelen dat zijn zoon anders is, maar hij gelooft dat Isaac meer kan dan hij laat zien. Als hij de reactie ziet die Isaac toont voor de groene eend is dit voor Eric doorslaggevend. Ik vond die onvoorwaardelijke liefde zo prachtig en kwam echt binnen bij mij.

Ik heb het boek met gemengde gevoelens gelezen. Toen ik begon met lezen was ik helemaal weg van de schrijfwijze. Het intense gevoel dat van het papier sprong, wow! Maar halverwege zakte bij mij het gevoel weg. Het verhaal leek nergens heen te gaan. Dit kwam mede doordat de overleden oom en zijn kat geregeld aan het woord kwamen. Het gaf het boek een zweverig gevoel die niet altijd de juiste snaar raakte.

Nadat ik het boek een dag heb weggelegd, om alles even te laten bezinken, ben ik verder gaan lezen.

Het verhaal pakte mij weer gelijk. Ik heb genoten tot het eind. Het boek bevat veel ingrediënten, liefde, humor, jaloezie en geloof in je naasten. De humoristische zinnen maakten het geheel af.

Het is geen standaard boek en zal, als ik hem nogmaals zou lezen, mij weer verassen met andere elementen. Voor mij is de groene eend een boek met een goud randje.

Winactie De groene eend gesloten

Namens de uitgeverij mogen we drie exemplaren van De groene eend weggeven met een winactie. Doe gerust mee voor jezelf of een dierbare!

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 30 april middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten