Bijna echt gebeurd

Recensie Bijna echt gebeurd, Liane Moriarty

Bijna echt gebeurd is door zijn prachtige cover al, een must voor in je boekenkast. Het is een heerlijk, dik boek dat mij een hoop leesplezier heeft gegeven.

Bijna echt gebeurd

| auteur: Liane Moriarty | uitgeverij: A.W. Bruna | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Bijna echt gebeurd

Inhoud

Clementine en Erika  zijn vriendinnen van kinds af aan. Ze delen alles met elkaar maar hebben een totaal ander karakter. Clementine is getrouwd met Sam en samen hebben ze 2 dochters. Een perfect leventje zo op het oog. Erika, getrouwd met Oliver, is bewust kinderloos.

In het boek wordt elk hoofdstuk verteld vanuit een andere kijkrichting. De dag van de Barbecue en het heden.

Op de dag van de barbecue hebben de 2 stellen samen afgesproken, als de buurman Erika vraagt of ze met hun vrienden willen komen barbecuen. Erika zegt ja. Zo gezegd zo gedaan, aan het eind van de middag, arriveert het 6-tal bij Vid en Tiffany.

Oliver is helemaal niet blij met deze keuze van Erika.  Ze zouden toch juist vandaag  die o zo belangrijke vraag stellen aan hun vrienden Clementine en Sam? Erika vindt dat deze vraag makkelijk van te voren besproken kan worden. Maar is dit wel een verstandige keus van haar?

Eenmaal bij de buren lijkt de sfeer eerst wat gespannen, maar al snel breekt het ijs en wordt er gezellig gekletst. De 2 dochters van Clementine en Sam, spelen samen met de dochter van Vid, die wat ouder is. Maar dan lijkt het noodlot toe te slaan als de jongste onverwachts naar het ziekenhuis moet. Wat is er gebeurd? Komt alles goed?

Ondertussen lijken de onderlinge relaties bekoeld na de barbecue. Iedereen gaat op zijn eigen manier om met de gebeurtenis en zelfs relaties lijken niet meer liefdevol te zijn. Krijgen Erika en Oliver wel antwoord op hun vraag? En willen ze dit nog wel? En waarom botst het toch zo tussen de moeders van Erika en Clementine?

Naast Vid woont Harry, die met weinig mensen nog contact heeft. Heel af en toe maakt hij een praatje maar dit is dan kort maar krachtig. Ze vinden hem maar een oude klager. Als hij al een tijdje niet gezien is, slaan de zorgen toe. Is alles wel goed bij Harry?

Uiteindelijk wordt het steeds meer duidelijk wat er gebeurd is op de dag van de barbecue, het waarom en welke gevolgen dit met zich meebrengt in de keuzes van het leven.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Bijna echt gebeurd is door zijn prachtige cover al, een must voor in je boekenkast. Maar de inhoud doet daar ook zeker niet aan onder.

In het begin is het even zoeken waar de auteur heen wil met het verhaal. Het duurt een tijdje voor het mij duidelijk werd wat er stond  te gebeuren. De korte hoofdstukken lezen heerlijk en zorgde ervoor dat ik telkens weer snel in het verhaal zat.

De titel ‘Bijna echt gebeurd’ zegt ook wat over mijn belevingservaring. Het verhaal kan wel mijn eigen verhaal zijn of van een ieder ander. De auteur weet zo vanzelfsprekend te schrijven, met actuele thema`s die iedereen herkent in zijn leven. Het kan ook mij en iedereen overkomen.

Een heerlijk, dik boek dat mij een hoop leesplezier heeft gegeven. Daarnaast heeft het boek bij mij nog een tijdje door mijn hoofd gespeeld. Ik vind, als een auteur dit voor elkaar krijgt, ik een goed onderbouwd boek gelezen heb.

Winactie Bijna echt gebeurd gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 4 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten