Anna waar blijf je

Recensie Anna waar blijf je?, Elsbeth de Jager

Sam wordt grote broer en wacht zeer ongeduldig op de komst van Anna. En als de baby er dan ‘eindelijk’ is, weet Sam er niet goed raad mee. 

‘Anna waar blijf je’ is een kinderboek wat prefect past in gezinnen waar al een of meerdere kinderen opgroeien tijdens een volgende zwangerschap.

Anna waar blijf je

| auteur: Elsbeth de Jager | illustrator: Esther van der Ham | uitgeverij: Droomvallei | Hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Anna waar blijf je?

Inhoud

Wat zit daar nou in mama haar buik? Het is zo groot, en rond; Ze lijkt wel een klein olifantje? Het is een baby, want Sam wordt grote broer.

Sam is een peuter die op zijn eigen manier omgaat met de zwangerschap van zijn moeder. Hij weet niet zo goed wat hij ervan moet vinden of hoe lang het duurt voordat de baby komt. Ongeduldig wacht hij af, en zoekt hij naar allerlei manieren zodat het wachten minder lang duurt. Als dan plots is de baby er is, weet Sam niet wat hem te wachten staat. Zou het Sam lukken om te wennen aan de nieuwe gezinssituatie?

anna waar blijf je

Esther van der Ham heeft op zeer toegankelijke wijze het verhaal van illustraties voorzien die bij jonge kinderen herkenning zullen oproepen en het verhaal verlevendigen.

Onderliggend thema: Zwangerschap

Sam wordt grote broer, wat natuurlijk een grote impact heeft op hem. Een broertje of zusje krijgen is dan ook niet niks voor jonge kinderen. Dit boek speelt hierop in! Op een leuke manier wordt duidelijk gemaakt wat het inhoud als er een broertje of zusje opkomst is. Je kind zal zich hier in kunnen herkennen, wat ervoor zorgt dat hij/zij beter is voorbereid. Ook voor de ouders staan er tips in hoe je je kind beter kunt begeleiden in het proces rondom de zwangerschap.

Anna waar blijf je

Persoonlijke Leeservaring

Sharon (23): Het kinderboek is vooral gericht is op kinderen die grote broer of zus worden. De schrijfstijl van de schrijfster is duidelijk. De zinnetjes zijn dan ook kort en herkenbaar. Dit zal ervoor zorgen dat je kind zich kan inleven in de belevingswereld van Sam. 

Het kind zal zich herkennen in de gevoelens van Sam. Misschien zal hij/zij zich zelfs op sommige manieren hetzelfde gedragen. Ik vind het dan ook erg knap beschreven hoe de auteur hierop heeft kunnen inspelen en er een goed verhaal van heeft kunnen maken. Voor het thema zwangerschap is het boek bij gezinsuitbreiding een aanrader!

Ook het interactieve stukje wat de schrijfster je geeft voor na het verhaal vind ik een toegevoegde waarde. De mogelijkheden die aangedragen worden zal het kind kunnen gebruiken. Hierdoor zal het doorhebben wat er staat te gebeuren en door de herkenbare opdrachten van het verhaal zal hij/zij zich beter voelen. 

‘Anna waar blijf je’ is een kinderboek wat prefect past in gezinnen waar al een of meerdere kinderen opgroeien tijdens een volgende zwangerschap.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten