Als we elkaar terugzien

Recensie Als we elkaar terugzien

Carina: ‘Als we elkaar terugzien is in één woord: fantastisch’.

als we elkaar terugzien

| auteur: Kristin Harmel | uitgeverij: Boekerij | paperback en e-book | recensent: Carina Bouwers |

Recensie Als we elkaar terugzien

Inhoud

Op het moment dat Emily alles lijkt kwijt te raken, zoals haar baan en alle relaties die er in haar leven toe doen, krijgt ze een schilderij toegestuurd met een mysterieus briefje erbij, waarop staat: ‘Hij is altijd van haar blijven houden’. Ze herkent haar grootmoeder op het schilderij, die tegen de achtergrond van een paarse lucht in haar jonge jaren is geschilderd. Emily neemt weer contact op met haar vader, met wie ze twintig jaar niet gesproken heeft, en samen maken ze een reis door hun verleden.

Als lezer word je meegesleept in deze zoektocht: wie heeft het schilderij gestuurd? Wie schilderde het? Vindt Emily haar grootvader terug? Wat heeft de geschiedenis van de krijgsgevangenkampen in Amerika te maken met Emily’s familiegeschiedenis?

Emily en haar vader maken samen een reis, waarin veel vragen opgelost worden, maar ook veel nieuwe, verrassende vragen ontstaan.

Persoonlijke Leeservaring

Carina: Ik vond dit boek in één woord fantastisch. Het boek is zo geschreven, dat je het nauwelijks meer kunt wegleggen en helemaal gegrepen bent door het verhaal. Ook vond ik het erg interessant om een voor mij onbekend stukje geschiedenis van de krijgsgevangenkampen in Amerika ten tijde van de Tweede Wereldoorlog te leren kennen.

Kristin Harmel schrijft erg zintuiglijk, waardoor de scènes erg voelbaar voor mij tot leven kwamen, en ik het gevoel had dat ik overal met Emily meekeek en meevoelde; de suikerrietplantage zelfs bijna rook. Ook schrijft ze met veel invoelingsvermogen.

Ik heb het bij het lezen van het boek niet droog kunnen houden. De karakters zijn erg menselijk en met veel compassie beschreven en het boek roept op om alles te vergeven, wat je toch niet meer ongedaan kunt maken, zodat je niet blijft hangen in het verleden, maar altijd weer opnieuw kunt beginnen.

Namens de uitgeverij mag Onlybyme een exemplaar van deze ijzersterke roman weggeven aan een liefhebber.

Winactie Als we elkaar terugzien gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 19 maart middernacht. De winnaar wordt daarna aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten