als je dit leest ben ik er nog

Recensie Als je dit leest ben ik er nog, Jette Vonk

als je dit leest ben ik er nog

| Auteur: Jette Vonk | Verkrijgbaar als paperback en paperback | 175 pagina’s | Recensie: Wendy van den Berg |

Recensie Als je dit leest ben ik er nog

Jette Vonk krijgt in juni 2013 te horen dat ze uitgezaaide borstkanker heeft met daarbij een levensverwachting van twee jaar.  Vanaf dat moment zoekt ze een weg om hier mee om te gaan in haar dagelijks leven. Samen met haar man en zoontje probeert ze nog zoveel mogelijk te genieten van alles.

Wendy (40): Vooraf dacht ik dat het een heel zwaar boek zou zijn met allerlei ziekenhuisopnames en behandelingen, pijn en verdriet. Ik werd verrast. Jette schrijft heel weinig over die dingen en in plaats daarvan, gaat de inhoud echt over haar zoektocht naar: hoe dit zware nieuws, een plaats te geven in het leven dat je nog rest.

Inhoud

Positieve en negatieve gedachtegangen wisselen elkaar af en Jette vertelt heel mooi over de bijpassende emoties. Doordat ze weet dat haar einde dichterbij is dan ze dacht, leeft ze nu veel intenser en geniet van alles wat op haar pad komt.

Je wordt meegenomen in haar tweestrijd. Zal ze die nieuwe schoenen nog kopen of is dat zonde van het geld? Is het nog wel goed om geld aan jezelf uit te geven? Ze beseft dat ze haar dromen nog moet najagen en alle onzinnige dingen links te laten liggen. Daarnaast grijpt ze heel veel hulpmethodes aan om te zorgen voor rust in haar lichaam en geest. Ook dat is een hele zoektocht waar ze de lezer in meeneemt. Van gezonde voeding tot mediteren, maar dan meer beschreven vanuit het gevoel erbij en niet de recepten of een opleiding voor meditatie.

Wendy: Ik vind het een heel inspirerend boek en vind het vooral mooi dat ze echt toespitst op de emoties en gedachten. De haat-liefde verhouding omtrent haar ziekte. Want doordat ze ziek is, zal ze nog maar een korte toekomst hebben en haar zoontje niet zien opgroeien. Aan de andere kant heeft ze wel geleerd om intens te leven en daar ook enorm van te genieten.

Inspiratiebron

Dit boek is een inspiratie bron voor iedereen die alles uit het leven wil halen, ziek of niet. Dat maakt niet uit. Jette Vonk is verder nog te volgen op haar blog www.zondervonkengeenvuur.nl via Facebook en vele andere Sociale media.

Of het nu puur geluk is of dat de therapieën zijn vruchten afwerpen, de titel van haar boek klopt. Ze is er nog.

Winactie Als je dit leest ben ik er nog

Diep respect! Enkel na het lezen van deze recensie, een groot respect voor Jette en haar manier van omgaan met haar korte levensverwachting.

Namens de Meulenhoff Boekerij mag Onlybyme een lezer blij maken met dit indrukwekkende boek.

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!) en geef aan, dat je mee wilt doen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen. Aangezien de uitslag daar bekend gemaakt wordt!
  • De actie loopt t/m volgende week zondag middernacht.
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking met Meulenhoff Boekerij.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten