Achter gesloten deuren

Recensie Achter gesloten deuren. B.A. Paris

 Inge: ‘Achter gesloten deuren is een sterk geschreven boek, waarbij je enorm meeleeft met de hoofdpersoon. De onderhuidse spanning is bijna continue aanwezig.’

Achter gesloten deuren

| auteur: B.A. Paris | uitgeverij: AMBO|Anthos | paperback en e-book| recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Achter gesloten deuren

Inhoud

De titel doet vermoeden dat het over een verhaal gaat waarbij de situatie anders is dan men het doet voorkomen en dat blijkt ook te kloppen. Als Grace en Jack elkaar ontmoeten gaat het opeens heel snel; Jack vraagt Grace ten huwelijk en vraagt haar ook haar baan op te geven. Hij is een vooraanstaand advocaat, heeft nog geen zaak verloren en vindt dat zijn vrouw er helemaal voor hem moet zijn.

Grace stemt toe, onder andere omdat ze weet dat haar zusje Millie binnenkort bij hen komt wonen. Millie heeft het syndroom van Down en Grace zal haar tijd straks hard nodig hebben om het haar zusje naar haar zin te maken. Tot het zover is bezoeken Jack en Grace Millie elke zondag op het internaat. Ze gaan samen lunchen en maken plannen hoe haar kamer eruit zal komen te zien.

Zodra Millie 18 is zal ze bij Jack en Grace intrekken, maar eerst staat de bruiloft van het liefdespaar nog op de planning. Millie is uiteraard bruidsmeisje, waar ze heel trots op is. Op de dag zelf valt ze echter van de trap en kan er niet bij zijn. Grace twijfelt nog om alles af te blazen, maar besluit het feest toch door te laten gaan. Ze vertrekken op huwelijksreis naar Thailand, bij thuiskomst is alles anders…

Wat gebeurt er als het naar buiten toe perfecte koppel Grace en Jack alleen zijn, in hun huis, achter gesloten deuren?!

Persoonlijke Leeservaring

Inge (33):  Achter gesloten deuren heeft me meerdere keren doen denken aan de film Buried met Ryan Reynolds. Al zijn daarvan de meningen zeer uiteenlopend, terwijl ik over dit boek bijna alleen maar positieve geluiden heb gehoord. En niet ten onrechte!

Knap hoe de schrijfster dit verhaal interessant heeft weten te houden, als je je bedenkt dat het verhaal zich bijna alleen maar op één plaats afspeelt. Leuk is dat het verleden en heden elkaar afwisselen, aan het eind van het boek komt het op één punt samen en vallen alle puzzelstukjes op z’n plaats.

Conclusie: Sterk geschreven boek, waarbij je enorm meeleeft met de hoofdpersoon, de onderhuidse spanning is bijna continue aanwezig. Ben benieuwd naar het 2e boek van B.A. Paris, de Engelse versie The Breakdown staat op het punt van uitkomen (9 februari 2017)!

 

Onlybyme mag namens de uitgeverij een exemplaar van ‘Achter gesloten deuren’ onder haar volgers verloten! Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze recensie? Doe gerust mee!

Winactie Achter gesloten deuren gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek ‘Achter gesloten deuren’wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 19 februari middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze ‘Achter gesloten deuren’ winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

 

 

 

 

Mocht je na het lezen van dit boek overwegen om wat aan je beveiliging in huis te doen, overweeg de Snelste Slotenmaker in Den haag! Indien te ver uit de richting, de artikels over beveiliging kan ik zeker aanbevelen als leesvoer!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten