Fotoblog Lady is vandaag 5 maanden oud!

Ze is inmiddels een maandje in ons gezin aanwezig en inmiddels dikke vriendinnetjes met Riana geworden. 

Lady is vandaag 5 maanden oud

Tijd een blog vol met foto’s!5 maanden oud

Hoe gaat het met Lady in ons gezin? Nu ze 5 maanden oud is?

Ze is inmiddels echt gewend. Alles gaat boven verwachting soepel. Ze is zo goed als geheel zindelijk en bij een ongelukje ben ik vooral zelf de oorzaak. Daarnaast heeft ze echt een eigen plek in huis gekregen, waar ze zich kan terugtrekken, weg van de drukke liefdevolle knuffels van Riana, of gewoon even lekker in haar eigen mand liggen. Ze doet dit geregeld.

14182403_1232411546803764_363734373_n

Daarnaast mag ze ook op een gedeelte van de bank. We leren haar gelijk aan, dat ze enkel op haar fleece kleed mag gaan liggen, zodat de rest van de bank netjes blijft. Ook wel zo gezellig om toch met baasje te kunnen knuffelen en ook Riana kruipt er geregeld gezellig bij. Tis echt een knuffelaar, maar eenmaal genoeg dan zijn er genoeg plekken waar ze ook graag gaat liggen. Veelal is ze nooit ver weg. Altijd zin in een wandeling, knuffel- of speelsessie.

20160829_161146_HDR

Ook gaat ze heel graag mee met de auto en weet ze als ik de reismand pak al dat ze mee mag en springt er zeer enthousiast in. Want misschien gaan we wel naar het bos, waar ze lekker los kan rennen. Ook daar luistert ze heel goed, ze is nooit ver weg en roep je haar dan is ze binnen no time bij je. Snoepjes zijn niet eens nodig, enkel een enthousiaste begroeting maakt haar al zeer gelukkig.

Eten, drinken, plassen, poepen, alles gaat als vanzelf. Ook begrijpt ze al veel commando’s zonder haar echt te hebben hoeven trainen. Ze weet wat zitten is, ook nee is heel duidelijk, al luistert ze als pup uiteraard niet altijd… maar een ‘eh eh’ klank erachter aan schept naar haar toe heel veel duidelijkheid als het echt de bedoeling is dat ze luistert.

5 maanden oud, al een hele dame!

file

Hoe gaat het tussen Lady en Riana?

Goed! Riana heeft veel geleerd van de tijd met Mickey en weet heel goed wat ze niet moet doen. Heus maakt ze in haar enthousiasme wel wat kleine vergissingen, maar ze laat zich goed bijsturen. Ze weet dat mama het baasje is  en zij het vriendinnetje van Lady. Dus lekker samen laten spelen, want ze beiden erg leuk vinden. Lady rent dan ook graag met Riana mee en ze duikelen over elkaar heen.

We zijn super gelukkig met haar aanwezigheid!

Lady is echt een super aanvulling in ons gezin. Riana een speelmaatje, ikzelf een hond die gezellig mee gaat wandelen en er zijn al plannen om samen cursussen te gaan doen. Ook is het ‘s avonds lekker knus op de bank en komt ze je echt opzoeken voor contact.

Met elke maand dat ze ouder wordt kan ze wat verder wandelen. Al kijk ik nu met deze absurd warme dagen in september toch wat extra uit, zo heeft ze uiteraard altijd beschikking over water en kan ze de tuin in naar behoefte, maar ook altijd lekker de koelte binnen opzoeken. Doordat ze een ruimere ren heeft als eigen plek, kan ze naar keuze ook op de koude vloer gaan liggen.

We genieten elke dag weer van het feit dat ze ons gezin heeft uitgekozen als haar plekje!

Het voelt zelfs een beetje als een feestje dat ze vandaag 5 maanden oud is!

Maandelijks probeer ik een update te plaatsen over het leven met Lady in ons gezin.

Gerelateerd: Groot nieuws: Maak kennis met onze Havanezer pup Lady!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten