9200000108319784

3 x Winactie/Recensie Het mes, Jo Nesbo

Het mes van Jo Nesbo is deel 12 in de Harry Hole serie die goed los te lezen is van de reeks. Het karakter Harry is verslavend door zijn eigenzinnigheid en onorthodoxe manier van doen. Recensie. Scandinavische thriller. Winactie.

Het mes van Jos Nesbo is vanaf morgen 12 juni 2019 verkrijgbaar. Met veel interesse las ik de proefdruk.

“Een ‘must read’ voor liefhebbers van het Scandinavische thrillergenre.”

De recensie bevat uiteraard geen spoilers, maar net genoeg om je warm te maken voor het twaalfde Harry Hole avontuur. (Al is het ook goed los van de serie te lezen.)

Wil jij een exemplaar winnen voor jezelf of een dierbare? Waag gerust een gokje!

Auteur: Jo Nesbo | Uitgeverij: Cargo | Paperback, Epub | Recensent: Barbara Oosthoek

Recensie Het mes

Inhoud

Harry Hole is een zeer eigenzinnige Inspecteur, die door eerdere verwikkelingen gedegradeerd is tot politieagent wanneer het boek aanvangt. Met zijn degradatie tot het enkel nog mogen behandelen van cold cases, blijft Harry geobsedeerd door Svein Finne. De serieverkrachter en -moordenaar, die na 10 jaar gevangenisstraf op vrije voeten is gekomen. Harry weet zeker dat hij opnieuw zal gaan toeslaan.

Opnieuw raakt Harry aan de drank. Zijn geliefde Rakel heeft hem voorgoed verlaten. Zonder haar heeft een nuchter leven geen zin in zijn ogen. Na een nacht ontwaakt hij besmeurd met bloed en weet niets meer van de toedracht. Als hij de nacht door onderzoek beetje bij beetje reconstrueert wordt zijn nachtmerrie compleet.

Totaal in de greep van Svein Finne die hem al zijn hele carrière achtervolgt, probeert hij de waarheid boven tafel te krijgen. Maar wil hij die waarheid wel weten?

Persoonlijke beleving

Barbara(41): Het mes is het tweede boek dat ik lees uit de Harry Hole serie. De thrillers van Jo Nesbo zijn dan ook goed los te lezen en je raakt al snel in de ban van de personage Harry. Ook als je niet vanaf het begin bent ingehaakt.

De schrijfstijl van Jo Nesbo is vlot en zuigend. Je wil liefst de thriller ‘het mes’ in versnelt tempo tot je nemen (om te weten of wat je vreest bewaarheid wordt), maar tegelijkertijd er zo lang mogelijk over doen. Het is hoe dan ook te snel uit!

De gebeurtenissen in ‘het mes’ blijken uit te monden in een complete persoonlijke nachtmerrie voor Hole. Ik kon me letterlijk inleven en zag hetgeen zich voltrekt niet aankomen, maar voelde me geregeld als ‘Harry’ die het beleeft. De wendingen die daarna volgen voorzag ik ook niet. Het kwam heel even in me op, maar ik verwierp het direct. Het leek totaal onlogisch. Toch niet dus!

Juist het in het ongewisse blijven is een voorwaarde voor een spannende thriller. Het plot van het mes zit dan ook mega goed in elkaar. Je wilt weten hoe het afloopt en vreest halverwege het ergste. Wordt dit aan het einde bevestigd of ontkracht? Loopt ‘alles’ totaal verkeerd of met een sisser af?

Verslavend goed!

Nog meer dan hiervoor heb ik de wens om alle eerdere delen van De Harry Hole serie te lezen. Ik ben zijn avontuur gaan volgen bij deel 11, de dorst, en ik ben na dit 12de deel compleet verslaafd. Zijn karakter heeft me te pakken en ik wil zoveel mogelijk over hem te weten komen.

Het einde haalt een passage eerder uit het boek terug. Liefst had ik de laatste zinnen hier neergeschreven en ik heb dit ook overwogen, maar het verraad wellicht toch teveel en ik weiger ook maar een halve spoiler weg te geven. Het verhaal verdient een blanco geest voor iedere thrillerliefhebber. Ik raad dan ook aan niet te spieken. 😉

Namens de uitgeverij Cargo mag Onlybyme met een winactie drie winnaars blij maken met een exemplaar van ‘Het mes’.

Ben jij een (toekomstige) Harry Hole fan? Of ken je een dierbare die graag Scandinavische thrillers leest? Meedoen is eenvoudig. Waag gerust een kans.

3x Winactie Het mes

Regels voor deelname aan de winactie

  • Laat onder deze blogpost een reactie achter waarin je aangeeft dit boek te willen winnen. Vergeet daarbij niet een geldig mailadres in te vullen. De winnaars krijgen per mail bericht.
  • Deze winactie loopt t/m zondag 23 juni. Daarna is de winactie gesloten. Latere reacties worden niet meer meegenomen bij de trekking van de winnaar.

Mocht je toekomstige boekrecensies en winacties niet willen missen? Volg dan onze Facebookpagina. Dit is niet verplicht voor deelname aan deze winactie, al zijn nieuwe volgers altijd van harte welkom. Ben je meer fan van Pinterest? Ook daar worden winacties en boekrecensies altijd op de daarvoor bestemde borden bewaard. 😉

Leuk als je meedoet met deze winactie! Succes!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.


De Harry Hole reeks van Jo Nesbo. Vind hier recensies van Het mes en de 11 eerder verschenen delen. 

#jonesbo #hetmes #harryhole #thriller #scandinavischethriller #recensie
Voeg deze pin gerust toe aan je ‘nog te lezen’ boekenverzameling.

Recensies van de 11 eerdere delen van de Harry Hole reeks zijn hier te vinden.

Recente recensies

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten