|

Zwarte Pieten Discussie: waarom dat gescheld?

Los van mijn eigen mening over of Piet “Zwart” dient te blijven of best een ander kleurtje mag, vind ik het heel erg dat er op de sociale media, zoveel wordt gescholden richten de mensen, die best de Piet mee willen laten gaan met zijn tijd en een andere kleur ook prima vinden.

Een foto ergens van Facebook af geplukt:

Zwarte Pieten Discussie

Het kán discriminerend overkomen

Niet enkel mensen met een zwarte huidskleur, zijn van mening dat de Piet best een andere, dan enkel zwarte kleur mag hebben. Een bredere groep mensen ziet in, dat het discriminerend over kán komen, let wel ‘kán’, dus dat houdt niet in, dat het ook discriminerend bedoeld is.

Het is een traditie!

Een veel gehoord argument om alles bij het oude te houden. Dat klopt. Maar er waren vroeger meer dingen “gewoon”, die nu niet meer geaccepteerd worden in de huidige maatschappij. Zo is rijden met alcohol op strafbaar, evenals roken op plekken waar het niet meer is toegestaan. Vroeger was veel heel anders dan nu en ja het is een Kinderfeest met lange traditie en wat mij betreft moet het vooral blijven bestaan. Maar eens een donkere Sint zou wat mij betreft best kunnen en een witte Piet ook! Of welke andere kleur dan ook!

Het hebben van een mening is prima!

Of je nu voor bent of tegen verandering van de kleur van Piet. Allemaal prima! Maar dat gescheld erbij, is dat nodig?!? De berichten worden steeds harder. Het kamp dat wil meegaan met de tijd groeit (geloof ik) wel, maar de harde kern van tegenstanders maken het steeds bonter met de opmerkingen en halen er van alles bij, wat totaal niet relevant is.

Het gaat om een Kinderfeest! Laten we het vooral een feest houden, waar de kinderen van kunnen genieten!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten