Vrijdag de 13de: gruwelijke aanslagen in Parijs

Vrijdag de 13de. Vanaf gisteren voorgoed verbonden met Parijs.

aanslagen in Parijs

Aanslagen in Parijs

Een verschrikkelijke terroristische aanslag vanuit meerdere haarden in één avond in Parijs. Vol afschuw en geschokt, is het nieuws tot de wereld gekomen en de directe vraag: Waar moet het heen met ons mensen, die blijkbaar in staat zijn tot zulke daden vanuit geloofsovertuiging.

De chaos die ermee wordt gecreëerd en tweedeling tussen bevolkingsgroepen zal er niet kleiner door worden. Terwijl vele gelovigen van alle soorten geloven dit verafschuwen.

De feiten tot zover bekend

Franse terreurbestrijders waren al maanden bang voor een serie aanslagen zoals vrijdag in Parijs. Dit heeft een hooggeplaatste medewerker van de Franse veiligheidsdiensten, die niet met naam genoemd wil worden, gezegd tegen de krant Le Figaro.

“Experts hadden gewaarschuwd dat islamitische aanslagen op een ongekend grote schaal werden voorbereid tegen Frankrijk en dat het bijna onmogelijk zou zijn om dat af te wenden”, aldus de bron. De daders zouden de aanslagen lang willen laten duren “zodat de media zich erin kunnen vastbijten en live uitzenden, voor een maximum aan publiciteit”. (ANP)

 

  • Twee of drie explosies zo’n 20 minuten na de aanvang van de vriendschappelijke wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland. Met meerdere slachtoffers, waarschijnlijk zelfmoordaanslag(en).
  • Meerdere mensen gedood in een restaurant, dat door meerdere terroristen is beschoten vanuit verschillende hoeken met meer dan honderd schoten, volgens ooggetuigen.
  • In een grote concertzaal Bataclan in Parijs is een grote gijzeling geweest met 118 doden. Er zijn 4 terroristen gedood bij de bestorming, 3 terroristen bliezen zichzelf op en 1 terrorist werd doorgeschoten. Vele gewonden, vele doden. De terroristen zouden zeer koelbloedig zonder te spreken meerdere malen zware wapens hebben herladen en mensen letterlijk hebben geëxecuteerd die op de grond lagen nadat ze langdurig in het publiek hadden rondgeschoten.
  • Er zijn schietincidenten geweest op meerdere plekken in Parijs, waarbij doden zijn gevallen. Plekken die genoemd worden zijn: de Hallen, het Louvre, de rue de la Fontaine au roi, de rue de Charenton en bij het theater Bataclan.
  • De noodtoestand is afgekondigd in heel Frankrijk en met name Parijs, hierdoor kan het leger worden ingezet voor bewakingsdoeleinden en opsporingsacties in samenwerking met terreureenheden.
  • De grenzen van het land zijn gesloten om te voorkomen dat mensen met kwade bedoelingen het land ingaan en de terroristen het land kunnen ontvluchten.
  • De terroristen zouden hebben geroepen dat ze dit doen voor Syrië en Allah Akbar, o.i.d.
  • Het totale dodental loopt nog steeds op en ligt nu boven de 140 mensen.

Hopelijk zijn er geen nieuwe aanslagen meer in de planning. Het is een verschrikkelijke avond om nooit meer te vergeten. Vrijdag de 13de zal nooit meer hetzelfde zijn. Laat ze de daders pakken en als eenheid optreden tegen terrorisme, al is het voorkomen, zo goed als onmogelijk. Hopelijk weten de verschillende geloofsovertuigingen elkaar te vinden en samen op te treden. De angst bestaat, dat het immers juist voor een verdere verwijdering tussen de geloofsovertuigingen gaat leiden. Ik hou mijn hart vast.

Laatst bijgewerkt 14 november 04.45 uur

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten