Vluchtelingen gaan echt niet voor hun lol weg uit hun eigen land!

Gun een medemens in nood een beter leven!

Elke dag zie je de verhalen op het nieuws, de beelden van vluchtende mensen die vele kilometers lopend of per welk vervoer dan ook, afleggen op zoek naar een beter leven ergens in Europa. Heel lang hebben ze in de eigen regio gehoopt, dat de oorlog slechts van tijdelijke aard zou zijn en ze konden terugkeren naar hun geboortegrond. Dat ze nu verder weg vluchten en een leven willen opbouwen in Europa is niet gek te noemen, als je ziet hoe het daar leven is aan de rand van het oorlogsgebied.

vluchtelingen

De stroom mensen die de weg kiezen richting Europa wordt groter en groter, goed voorbeeld doet immers volgen. Als ik mezelf in die mensen verplaats, besef ik maar al te goed, dat die mensen echt niet voor niets zo ver weg hulp zoeken naar een beter bestaan. Ze laten alles wat ze bekend is achter, voor een onzekere toekomst in een ver land met een andere taal en gewoontes. Ze kiezen noodgedwongen voor een leven elders, niet omdat ze graag mee willen delen in de rijkdom van het Westen. Nee, omdat hun eigen land in een niet eindigende oorlog is verwikkeld en ze hun leven daar niet zeker zijn.

Zorg voor een goed Europees beleid!

Wat ik, als simpele individu, niet begrijp is, waarom er in Europa maar geen beleid kan worden gevormd, waar alle lidstaten achter kunnen staan, om gezamenlijk de vluchtelingen een thuis te bieden en een waardige kans op een beter leven. Nee, er worden hekken aan de Hongaarse grens gesloten, zodat de mensen daar het land niet meer binnen kunnen komen. Landen in het Oosten willen liefst helemaal geen mensen opnemen in hun land. Ik schrik van deze afwijzende houding.

Het is nu een complete chaos in Europa met overal arriverende vluchtelingen en vrijwel geen organisatie, de grenscontroles worden weer ingevoerd, niet om de mensen echt tegen te houden, maar om een soort van organisatie te creëren in de chaos. Nederland lijkt het (nog) redelijk onder controle te hebben, maar het zijn hier slechts een fractie van alle vluchtelingen, in vergelijking met de aanmeldingen in Duitsland. Ik zou graag zien, dat ons land ook de armen wat wijder openhield. Gun een medemens een goed bestaan, deel in je rijkdom! Zeker als je weet voor wat voor ellende deze mensen zijn gevlucht. Het moet echt eens tot sommige Nederlanders doordringen, dat ze vluchten voor de dood, deze in de ogen hebben gekeken en hun leven in hun eigen land niet zeker zijn. Ieder mens heeft recht op veiligheid (één van de basisbehoefte van de mens) en wij kunnen ze dat hier bieden.

Ja, sommige mensen hebben het in Nederland nu niet breed, maar betekent dat dan, dat we dan maar de ogen moeten sluiten voor oorlogsleed elders in de wereld. Nee, in mijn ogen moet je je schamen als mens, als je enkel aan je eigen volk denkt en de grens van het land daarbij aanhoudt als grens voor het verstrekken van hulp.

Als ik zelf iets zou kunnen betekenen voor deze mensen, ik zou het zeker niet laten, maar ik zou het niet in mijn hoofd halen te suggereren dat ‘onze’ belastingcenten verkeerd worden besteed. Wees humaan en heb je medemensen lief! Ook als dat betekent dat je de vluchtelingen opneemt in je eigen gemeente. Gun een mens in nood een thuis!

Bovenstaande is een persoonlijke mening, waarvan ik hoop dat veel (vaak zwijgende) mensen deze delen.
Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten