sneeuw in maart
| |

Maart: bijna lente en ….

… SNEEUW!!!!

De winter van 2015-2016 kan haast niet gekker de boeken in! In december kon je op sommige dagen haast buiten zitten en geregeld met vest rondlopen. De winterjas was vele dagen overbodig. En nu:

Sneeuw in maart!

sneeuw in maartWe gingen met de auto weg gisteren, dus zowaar ging ik het deze winter nog meemaken dat ik de sneeuw van de auto moest verwijderen. Tot op heden was het gebleven bij een heel klein beetje stuifsneeuw op een verdwaalde dag in de Sinterklaas periode, meer niet. Hoewel het nog niet genoeg is voor sneeuwpret, is dit toch echt SNEEUW te noemen op de auto.

sneeuw in maartKomt er nog meer sneeuw in maart?

Hier in het Zuidoosten is nog meer sneeuw voorspeld dit weekend. Of het ons dorp zal bereiken of toch iets zuidelijker zal blijven is natuurlijk afwachten. Het zou voor Riana helemaal geweldig zijn als het ‘echt’ zou gaan sneeuwen en de wereld totaal wit zou worden. Ze is nu 5 jaar en heeft nog maar weinig sneeuw bewust meegemaakt. Was vroeger sneeuw jaarlijks een gewoonte, nu is het afwachten. Zo schaatste ik als kind (nu zo’n 30 jaar geleden) standaard elke winter op de sloten in het dorp en nu…. er ligt amper nog ijs, ja in het Noorden van het land, maar hier… zelden.

Het weerbeeld verandert

Het weer is duidelijk aan het veranderen, dat merkt iedereen. Toch denk ik dat het niet zo hoeft te zijn dat we nooit geen Elfstedentocht meer meemaken of een heel groot pak sneeuw. Het zal denk meer in de extremen gaan zitten. Al schreef ik eerder een artikel wat overtuigd was van afkoeling van de aarde. Het was zo interessant nieuws dat ik het heb verwoord en een beetje een tegenhanger tegen het opwarmen van de aarde. En het schijnt vaker zo te zijn dat er voor een afkoeling eerst een opwarming plaatsvindt. Een interessant gegeven.

Van de week schreef ik nog over het effect van de El Niño op onze lente. Het weer is fascinerend, vind je niet?

Volg jij graag nieuws over het weer en verwachtingen? Kijk jij graag naar voorspellingen over de komende seizoenen?

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten