PVV groeit door komst vluchtelingen

Zorgwekkende ontwikkeling!

In de peilingen van Eenvandaag.nl van dinsdag 29 september, staat de PVV op 34 stemmen en de houding van Wilders over de komst van de vluchtelingen en zijn harde uitlatingen, laten burgers die voorheen niet zo snel voor Wilders zouden kiezen, naar die partij overswitchen, omdat ze zich zorgen maken over al die mensen die hier naar toe trekken.

smiley-150651_640

Wilders is heel duidelijk: grenzen sluiten! Geen vluchtelingen opnemen hier, vooral daar houden. Zijn beleid richting andere culturen is meer dan duidelijk en behoeft geen nadere toelichting.

Stijging populariteit Wilders en de PVV

Het erge is nog wel: het levert hem steeds meer zetels op! De peilingen gaan voor zijn partij zeer goed. Hij roept de Nederlanders op in verzet te komen en meer en meer Nederlanders geven daar gehoor aan.

Het bevestigt mij nogmaals dat Nederlanders steeds meer afdrijven van voorheen geldende normen en waarden. Heb je medemens lief en help mensen in nood, zijn niet meer vanzelfsprekend.

Eerder al schreef ik over de hypocriete houding van Nederlanders, die wel voor opvang zijn, maar niet in hun eigen gemeente. De tendens van de stijging van de populariteit van Wilders is zo mogelijk NOG zorgwekkender. Want deze mensen willen helemaal niet, dat Nederland de vluchtelingen opnemen en steunen Wilders’ beleid de grenzen te sluiten en enkel aan het ‘eigen’ volk te denken. Wat zijn dat toch voor egoïstische gedachten? Waar zijn onze hulpvaardigheid en gulheid gebleven?

Misschien schiet de overheid te kort in het geven van informatie naar zijn onderdanen. Waarin duidelijk wordt neergezet, dat het opvangen van vluchtelingen niet gelinkt is aan het tekort komen van voorzieningen voor de rest. Ook moeten de zorgen die mensen hebben, als er asielzoekerscentra worden geopend in de eigen gemeente beter worden begeleid. Wees opener met gegevens, die de Nederlanders laten zien, dat de gevolgen helemaal niet zo negatief hoeven te zijn en zelfs positief kunnen uitpakken.

Prominent met ballen gezocht!

Waar is de stem die de noodzaak en morele plicht van Nederland meer op de kaart zet. Den Haag, probeert het zo neutraal te brengen, zodat het hen niet teveel stemmen aan Wilders kost. Wie staat er als prominent op, om uit te leggen dat het goed is wat we doen en waarom we het doen? Ik word als kleine blogger echt niet gehoord, heb althans niet die illusie, maar er moeten toch meer mensen zijn, die dezelfde kant op denken met meer bereik online en via de overige mediakanalen.

Ik wil me niet hoeven schamen voor de egoïstische houding, die ik meer en meer tegenkom in ons land. Maar in stilte doe ik dat soms wel. Gelukkig is niet iedereen zo.

 

Toevoeging: Toevallig (al weet ik niet of toeval bestaat) las ik vanmorgen dat Plato zijn WE-300 met hetzelfde onderwerp inluidde vanmorgen, waar ik ook al aan heb deelgenomen. Deze blog stond al in de startblokken, maar wil het wel even noemen, want goed dat hij er ook aandacht aan besteed.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten