|

Inschrijven KvK, wanneer doe je dat?

Sinds vrij recent is Onlybyme een kleine onderneming met een btw-nummer. Gezien potentiële nieuwe samenwerkingen, steeds vaker vragen om officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel, ben ik nogmaals in de materie gedoken en  heb ik vragen gesteld bij de KvK.

Inschrijven KvK

Waarom vragen bedrijven om inschrijving bij de KvK?

Ze willen weten met wie ze zaken doen. Als je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, zijn je gegevens op te vragen. Het geeft marketingtechnisch daarnaast het signaal af, dat je serieus bezig bent met het ontplooiing van je werkzaamheden.

Inschrijven KvK Onlybyme

De stap van kleine ondernemer voor de belastingdienst met de plicht Btw af te dragen, naar inschrijven bij de Kamer van Koophandel is niet zo heel groot meer.

Bij navraag blijkt: Niet de omvang van je verdiensten zijn belangrijk bij de Kamer van Koophandel, maar wat voor dienstverlening je aanbiedt, of je marktconform factureert en of je inkomsten genereert buiten je eigen sociale netwerk; m.a.w. zijn er zakelijke partners. In het geval van Onlybyme is dit het geval, dus inschrijven is geen enkel probleem.

Daarbij mag ik gewoon blijven genieten van de kleine ondernemersregeling, zolang van toepassing en kan ik wel beginnen met het vastleggen van bedrijfsmatige uitgaven. Deze kan ik aftrekken op een moment dat ik belasting dien te gaan betalen. (Niet van toepassing voorlopig)

Doen of (nog) niet doen?

Hier zelf best lang over geaarzeld. Je krijgt verschillende adviezen, om het wel of niet te doen. Uiteindelijk is voor mij het feit dat ik met een KvK inschrijving makkelijker samenwerkingen kan aangaan (uitstraling naar bedrijven), de doorslaggevende reden. Gezien er al een btw-nummer is afgegeven is de afspraak binnenkort gepland.

Onlybyme wordt een onderneming!

Inschrijven KvK voor jou zinvol?

Het is niet zo even te zeggen, wanneer inschrijving bij KvK zinvol is, dat hangt van individuele factoren af. Buiten of je als bedrijf overkomt bij de KvK, kunnen ook financiële en persoonlijke zaken meetellen in je uiteindelijke beslissing.

Mijn advies is dan ook: Bestudeer alle informatie die de Kamer van Koophandel online verstrekt. Stel vragen aan deskundigen. Daarnaast is de Kamer van Koophandel ook telefonisch bereikbaar voor startersvragen.

Veel succes met het vele uitzoekwerk. Voor mij nu het daadwerkelijke inschrijven op korte termijn. Erg leuk dat dat samenvalt met het 1-jarig bestaan van Onlybyme.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten