Free Our Voices – een campagne die er toe doet!

Ieder kind verdient een veilige omgeving om in op te mogen groeien, waar ook ter wereld. Helaas is de werkelijkheid minder rooskleurig. 

Free Our Voices

In Nederland is het welzijn van het kind, in het algemeen, goed te noemen. Toch zijn er hier ook genoeg voorbeelden te vinden van kinderen, die in aanraking komen met geweld, misbruik, verwaarlozing. Kortom, in situaties waarin de rechten van het kind geweld aan worden gedaan. In veel delen van de wereld is deze onveilige situatie, eerder normaal te noemen en de weg naar hulp niet zo vanzelfsprekend. De kindertelefoon is niet overal zo makkelijk toegankelijk als hier in Nederland.

Eén van de rechten van het kind is het recht op een eigen mening.

CHI (Child Helpline International) is afgelopen vrijdag 20 november 2015 op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind begonnen met een nieuwe campagne genaamd: Free Our Voices.

Since 2003, Child Helpline International (CHI) has counted over 300million contacts (calls, text, webchat) from children to child helplines around the world. This is more than one contact per second. Millions of contacts about violence, neglect, sexual abuse, suicidal thoughts… but more than half of them go unanswered due to a lack of resources.

Free Our Voices

De campagne Free Our Voices wil telecommunicatiebedrijven en overheden ertoe bewegen de kinderhulplijnen te supporten, zodat deze in staat zijn alle telefoontjes van kinderen te kunnen beantwoorden. Dat elke stem van elk kind in ‘nood’ gehoord wordt! Het doel van Free Our Voices is een totaal bereik voor alle kinderen tot een kinderhulplijn wereldwijd en het kosteloos maken van de telefoonhulplijnen. Daarnaast, is ook het informeren en duidelijk maken aan de jeugd, dat ze het recht hebben zich uit te spreken en gehoord te worden een groot doel.

Doe mee: doneer je stem!

Sheila Donovan, Executive Director a.i. at Child Helpline International said:“In many regions of the world children and youth are not given full access to their rights and, as such, their opportunities to develop safely into adulthood can be impeded. With #FreeOurVoices we aim to raise awareness of this issue, and ensure that child helplines are available for children seeking advice, care and protection at vulnerable times in their lives.”

Het zou geweldig  zijn als de campagne Free Our Voices het voor elkaar krijgt om het probleem, zoals als Sheila Donovan hierboven schetst, op de kaart te krijgen. Een zeer goed initiatief dat het verdient om breed in de media te worden behandeld. Het zou geweldig zijn als vele mensen hun stem gaan doneren! Doe jij ook mee?

YouTube video
Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten