Europa moet iets gaan doen voor de bootvluchtelingen!!!!

Dit moet me nu toch even echt van het hart! Hoe kunnen wij, als het grote rijke Europa toch zo weinig doen aan de afslachting die momenteel systematisch plaatsvindt op de Middellandse Zee???
luchtelingen

Bootvluchtelingen

Het is toch eigenlijk van de zotte dat het blijkbaar haast ‘normaal’ nieuws begint te worden dat er weer een boot is vergaan met vele honderden doden en in verhouding enkele geredde mensen. De verhalen die mij via het nieuws bereiken over dit onderwerp geven me de gruwelen.

Alle Bijna alle Europese landen proberen hun grenzen dicht te houden en eerlijk gezegd kan ik dat niet goed begrijpen. Die mensen gaan echt niet voor hun lol in een overvolle boot zitten met de hoop levend in Europa aan te komen. Dat doen ze met een goede reden: ze hopen op een beter humaan leven in ons Europa en zijn daarvoor bereid tot het in zee gaan met de mensenhandelaren, die vervolgens met hun leven spelen door de mensen op zee achter te laten of erger nog in hele kleine bootjes dwingen over te stappen, met haast garantie op het zinken van de betreffende boot.

Tijd voor actie!

Waarom kunnen wij in Europa niet wat menselijker met de vluchtelingen omgaan, die de overtocht wel overleven. Sterker nog, waarom doen wij als Europa er niet meer aan om de mensen die op zee in de problemen komen, te helpen! Het zijn mensen, die enkel voor een nog slechter leven vluchten en worden daarvoor naar mijn idee niet echt humaan door Europa behandeld.

Nederland is ook niet goed bezig in mijn ogen. Slechts 250 mensen zijn hier opgevangen tot nu toe. Dat kan best wat opgeschroefd worden. We zijn een welvarend land en mogen best wat meer doen voor deze vluchtelingen. Laten we net als Duitsland die al 30.000 mensen heeft opgevangen, de deuren wat verder open zetten.

Helaas heb ik politiek geen enkele invloed, maar als ik die wel had, had ik mijn invloed zeker aangewend voor dit probleem. Ik vind het afschuwelijk hoe er over deze mensen wordt gesproken in de media, als ‘groot probleem’. Hoe kunnen we zo over andere mensen denken, die enkel maar op de vlucht zijn.

Liefst zouden ze in hun eigen land willen blijven, dat de oorlog in Syrië voorbij is. Helaas is dit niet de realiteit en ik kan goed begrijpen dat ze dan proberen te vluchten naar landen waar het leven draaglijk is. In Libië is het nu bepaalt geen pretje met de vele ongeregeldheden daar tussen verschillende groeperingen. Logisch dat de vluchtelingen uit Syrië de oversteek willen maken naar het rustige Europa. Iets waar de mensenhandelaren dankbaar gebruik van maken. Wij als Europa zouden tegen deze mensenhandelaren moeten optreden. De bootvluchtelingen een veilige overtocht bieden, zou een goede oplossing zijn. Ook zouden er goede afspraken moeten worden gemaakt tussen alle Europese landen over de verdeling van de opvang van deze mensen.

We hebben het hier met zijn alle zo goed! Gun die mensen ook een bed en een dak boven hun hoofd en een kans hun leven elders in vrede voort te zetten.

Einde pleidooi!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten