|

Een uur later… mis jij dat uur?

Hier iemand die altijd enorm moet wennen aan de klokwijzigingen in de lente en herfst. Nu valt de Lente nog wel iets mee, maar de Herfst is hier een ware ramp. Ik merk gewoon dat heel mijn interne huishouding van slag is…

een uur later

Een uur later ‘ineens’, elke lente weer…

Ditmaal hoop ik dat ik door het rustige wakker worden op Paaszondag, het uurtje stiekem verdwijnt, zonder erg. Maar waarschijnlijk komt deze de komende week nog geregeld als een gemis om de hoek kijken. Het ‘voelt’ immers als vroeger dan de klok toch echt verteld. En niet alleen ik ervaar dit, ook kleuterlief.

Toch gaan we vol goede moed er weer mee om en genieten van de langere dagen en vooral langere avonden. Nu nog het heerlijke lenteachtige weer erbij en het feest is compleet.

De parasol is al in huis, het tafelkleed gekocht, de tuinset staat al buiten zelfs. Het enige wat nog nodig is, is de mooie zon, met zijn krachtige stralen. Kom maar op! En dat uurtje dat ik nu deze week mis, is volgende week alweer bijna vergeten. Gelukkig wennen we uiteindelijk overal aan!

Een weekje ‘last’ is hier dus wel aanwezig in de ochtend omdat voor mijn gevoel de dag wel akelig vroeg begint.(Enige voordeel is dat mijn altijd vroege dochter er een weekje iets langer over doet om weer naar de nieuwe 6 uur om te schakelen.) De rest van de dag, volgen de maaltijden gevoelsmatig wat vroeg op elkaar, maar het vroeger naar bed is vaak dan wel weer welkom. Kortom, even een weekje van slag en dan heerlijk genieten van de langere dagen, want de voordelen zie ik zeker wel van de zomertijd.

Overigens kan het verzetten van de klok wel erg leuke gesprekken opleveren met je kinderen. Een half jaar geleden, bespraken we: Hoe leg je Wintertijd uit aan een kleuter?

Heb jij veel last van de klokwijzigingen twee maal per jaar? Of merk je er amper iets van?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten