De invloed van Facebook is groot!

Totale verbazing hier! Zoals jullie wellicht weten heb ik recent een Facebook pagina opgezet voor Onlybyme.nl. Eigenlijk had ik geen verwachtingen, ik wist immers niet wat ik kon verwachten. Dus ik maakte de pagina aan, stuurde deze naar een aantal bekenden en ging de posts die ik hier plaatste ook daar posten. Er gebeurde niet echt iets spannends… tot dat ik er energie in ging stoppen en ging netwerken!

facebook analytics 600

Facebook statistieken

Nu, een paar dagen verder heb ik genoeg ‘likes’ verzameld, zodat ik ook de statistieken van Facebook kan bekijken en zowaar, de berichten die ik daar plaats worden nog echt gezien door mensen ook, er komen zelfs reacties binnen op Facebook. Ineens is daar een hele nieuwe ingang naar mijn website https://onlybyme.nl geboren. Ik kan daar behalve de posts ook af en toe korte berichtjes kwijt, als ik denk dat die interessant zijn voor de volgers.

De invloed van Facebook is echt groot, veel groter dan ik vooraf me realiseerde. Als ik zie hoe door een simpele plaatsing van een bericht van een nieuwe plaatsing van een blog daar, hoe groot het bereik nu al is na een paar dagen. Als ‘newbie’ in deze digitale mediawereld ben ik echt heel erg verbaasd, in positieve zin, maar ja best onder de indruk!

Zo werd ik afgelopen weekend via Facebook benadert voor een leuke samenwerking, waar nu al een leuke winactie van online staat. Nooit had ik dat nu al zien aankomen, als nog redelijk kleine vis in de vijver van de blogwereld. Ik hou het maar op heel veel toeval voorlopig en ben blij dat deze kans me gegund word en ik mijn lezers er van mee kan laten profiteren.

Overeind blijft het feit: als ik Facebook niet actief was gaan benaderen voor mijn blog, dat er niets was gebeurd. Het bekende actie, geeft reactie, gaat hier dus zeker op! Stop je ergens veel energie in, dan komt soms op verrassende wijze bij je terug.

Heb jij ook al een Facebook pagina voor je blog? Of overweeg je het te doen?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten